Nieuws

Bekijk het laatste nieuws over BPD en gebiedsontwikkeling in Nederland.

BPD onderzoek toont aan: Duits-Nederlandse grens blijft verhuisdrempel

Nederlanders en Duitsers staan positief tegenover over elkaar, maar grensoverschrijdende migratie blijft beperkt.

Lees volledig bericht

Hoogste punt kantoortorens CBS-gebouw Voorburg duurzaam ontmanteld

De kantoortorens van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg worden gesloopt. Na een periode van voorsloop, is deze week gestart met de duurzame ontmanteling van het hoogste punt van het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Ruim 95% van het pand wordt hergebruikt in de nieuwe duurzame woonwijk Park070, of krijgt elders een nieuwe functie. De sloop duurt naar verwachting tot het najaar 2018. Daarna wordt gestart met de bouw van een nieuwe wijk: Park070.

Lees volledig bericht

Marktpartijen willen miljarden euro's investeren in duurzame woongebieden

14 marktpartijen, waaronder BPD, willen samen met de overheid komen tot een gezamenlijke routekaart om de opgave van bijna 1 miljoen woningen in 2030 te realiseren. Ze zijn bereid om de komende 10 tot 15 jaar miljarden euro’s te investeren. Ideologisch blijven debatteren over binnenstedelijke versus buitenstedelijke woningbouw is zinloos, want beide zijn nodig. Dit wordt vandaag gepresenteerd in de Investeringsstrategie Duurzame verstedelijking ‘Thuis in de Toekomst’.

Lees volledig bericht

BPD wederom in Duitsland sterkste merk volgens Real Estate Brand Awards

Op de Real Estate Brand Awards, uitgereikt op 15 mei jl. in Berlijn, heeft BPD de prijs voor het sterkste merk in de categorie projectontwikkelaars woningen in ontvangst mogen nemen. BPD wint deze prijs voor de tweede keer op rij.

Lees volledig bericht

Enorm tekort aan eengezinswoningen dreigt

Niet alleen appartementen, vooral ook eengezinswoningen blijven erg populair op de woningmarkt. Dit geldt voor jonge gezinnen, maar ook voor ouderen. De verhuisbereidheid bij deze laatste groep is laag. Dit heeft zijn weerslag op het aanbod; meer ‘zittenblijvers’ betekent minder beschikbare woningen voor jonge gezinnen. Dit blijkt uit onderzoek van RIGO Research en Advies in opdracht van BPD.

Lees volledig bericht

Randstad breidt verder uit

De vraag op de woningmarkt breidt zich nadrukkelijk steeds verder als een olievlek uit. De druk op gemeenten rondom de grote steden neemt daarmee steeds verder toe. Het aantal woningtransacties in Nederland steeg in het afgelopen jaar met 13%, tot een historisch aantal van 241.830 woningen. Ook de gemiddelde koopsom nam met 8% toe van €244.000 tot €263.000. Maar er zijn ook al plekken in Nederland waar het aantal transacties – als gevolg van sterk oplopende prijzen – afneemt door het gebrek aan woningaanbod. Dit geldt het sterkst voor de ‘hotspots’ Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Amersfoort. Dat laat de Hittekaart 2018 zien van Bouwfonds Property Development (BPD), die de sterke en zwakke gebieden op de woningmarkt jaarlijks in kaart brengt.

Lees volledig bericht

Record aantal woningen verkocht in 2017 door BPD

In 2017 heeft gebiedsontwikkelaar BPD sterke groeicijfers gerealiseerd. BPD, Bouwfonds Property Development, heeft vorig jaar in Europa een recordaantal van zo’n 11.500 woningen verkocht, waarvan de helft in Nederland.

Lees volledig bericht

Eerste duurzaamheidscertificaten voor hoogbouwappartementen in Nederland

De woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier hebben als eerste in Nederland deze week drie duurzaamheidscertificaten ontvangen. Alle appartementen kregen een BREEAM-certificering, Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Lees volledig bericht

BPD betrekt voormalig Burgerweeshuis in Amsterdam

Na een anderhalf jaar durende transformatie en restauratie, starten vandaag 150 medewerkers van woningontwikkelaar BPD op hun nieuwe werkplek in het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad in Amsterdam.

Lees volledig bericht

Stadsbewoners wonen liefst in rustige buurt

Stadsbewoners wonen het liefst in een rustige buurt waar ze wel de levendigheid van de stad kunnen voelen. Rustige wijken midden in de stad zijn daarom het meest in trek.

Lees volledig bericht

Kijk ook op