Nieuws

Bekijk het laatste nieuws over BPD en gebiedsontwikkeling in Nederland.

BPD en ERA Contour winnen uitdagende tender voor binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Sloterdijk-Centrum, Kavel O, blok 6, 8 en 9a te Amsterdam

Op 22 november 2018 heeft de gemeente Amsterdam de tender voor Sloterdijk-Centrum, Kavel O, blok 6, 8 en 9a voorlopig gegund aan de combinatie TBI-onderneming ERA Contour en BPD (Bouwfonds Property Development).

Lees volledig bericht

Erik Leijten benoemd als Directeur voor regio Zuid bij BPD

Erik Leijten (53) treedt per 1 december 2018 in dienst als Directeur voor de regio Zuid bij BPD (Bouwfonds Property Development).

Lees volledig bericht

BPD Europe sluit overeenkomst voor verkoop Franse dochteronderneming BPD Marignan

BPD Europe BV kondigt vandaag aan dat de overeenkomst is gesloten voor de verkoop van 100% van de aandelen van haar Franse dochter BPD Marignan aan een joint venture van Les Nouveaux Constructeurs (LNC) en PW Real Estate Fund III LP, wat een fonds is dat gemanaged wordt door Aermont Capital (het Aermont Fund).

Lees volledig bericht

Mitros en BPD slaan handen ineen voor inclusieve stad Utrecht

Woningcorporatie Mitros en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) hebben de handen ineen geslagen om op verschillende plaatsen in de stad Utrecht een diversiteit aan woningtypes te ontwikkelen en tevens te verdichten. In Utrecht werd vandaag de handtekening voor samenwerking gezet door Toon Corver, directeur woningcorporatie Mitros, en Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West..

Lees volledig bericht

Desirée Uitzetter nieuwe voorzitter NEPROM

Desirée Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling BPD) is met ingang van 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars. De ledenvergadering stemde op 12 september in met haar voordracht door het bestuur.

Lees volledig bericht

Samenwerking BPD-Sprangers wint ontwikkelwedstrijd Bosrijk Eindhoven met plan ZUIVER

ZUIVER is uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag voor cluster 18 van Bosrijk in Eindhoven. Bosrijk ZUIVER is een circulair en duurzaam alternatief op de typische Nederlandse woonwijk. Door de (33) woningen te bundelen in drie compacte ensembles ontstaat er een groen hart voor sportief, sociaal en natuurlijk buiten leven. Ontwikkeld & ontworpen door BPD/Sprangers, Marc Koehler Architects, Boom Landscape, Tom van Tuijn Stedenbouw, Superuse Studios, Peter Mensinga (Arup) en Robert Snep (Wageningen University & Research).

Lees volledig bericht

Voormalig Burgerweeshuis Amsterdam decor voor prototype en tentoonstelling ‘Maison d’Artiste’

Het voormalig Burgerweeshuis in Amsterdam, hoofdkantoor van gebiedsontwikkelaar BPD, vormt sinds vandaag het nieuwe decor van het Maison d’Artiste Prototype. Het prototype is verhuisd vanuit Delft naar het door Aldo van Eyck ontworpen Burgerweeshuis. In de expositieruimte van het Burgerweeshuis is ook een tentoonstelling over Maison d’Artiste geopend. Tevens werd de ‘Schatkamer’ geopend, een speciale ruimte over de rijke geschiedenis van het Burgerweeshuis Rijksmonument. Tijdens deze opening nam architect Herman Hertzberger het eerste exemplaar van het boek ‘Aldo van Eyck, Orphanage Amsterdam Building and Playgrounds’ in ontvangst.

Lees volledig bericht

BPD Europe en Les Nouveaux Constructeurs beginnen exclusieve onderhandelingen voor de overname van BPD Marignan

BPD Europe BV kondigt vandaag aan dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met Les Nouveaux Constructeurs (LNC) in joint venture met het vastgoedfonds PW Real Estate Fund III LP, geadviseerd door Aermont Capital LLP, voor de verkoop van 100% van de aandelen van haar Franse dochter BPD Marignan. Na afronding van de transactie zal de overnemende rechtspersoon voor 60% eigendom zijn van LNC en voor 40% van PW REAL ESTATE FUND III LP. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Lees volledig bericht

BPD onderzoek toont aan: Duits-Nederlandse grens blijft verhuisdrempel

Nederlanders en Duitsers staan positief tegenover over elkaar, maar grensoverschrijdende migratie blijft beperkt.

Lees volledig bericht

Hoogste punt kantoortorens CBS-gebouw Voorburg duurzaam ontmanteld

De kantoortorens van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg worden gesloopt. Na een periode van voorsloop, is deze week gestart met de duurzame ontmanteling van het hoogste punt van het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Ruim 95% van het pand wordt hergebruikt in de nieuwe duurzame woonwijk Park070, of krijgt elders een nieuwe functie. De sloop duurt naar verwachting tot het najaar 2018. Daarna wordt gestart met de bouw van een nieuwe wijk: Park070.

Lees volledig bericht

Kijk ook op