Nieuws

Bekijk het laatste nieuws over BPD en gebiedsontwikkeling in Nederland.

Randstad breidt verder uit

De vraag op de woningmarkt breidt zich nadrukkelijk steeds verder als een olievlek uit. De druk op gemeenten rondom de grote steden neemt daarmee steeds verder toe. Het aantal woningtransacties in Nederland steeg in het afgelopen jaar met 13%, tot een historisch aantal van 241.830 woningen. Ook de gemiddelde koopsom nam met 8% toe van €244.000 tot €263.000. Maar er zijn ook al plekken in Nederland waar het aantal transacties – als gevolg van sterk oplopende prijzen – afneemt door het gebrek aan woningaanbod. Dit geldt het sterkst voor de ‘hotspots’ Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Amersfoort. Dat laat de Hittekaart 2018 zien van Bouwfonds Property Development (BPD), die de sterke en zwakke gebieden op de woningmarkt jaarlijks in kaart brengt.

Lees volledig bericht

Record aantal woningen verkocht in 2017 door BPD

In 2017 heeft gebiedsontwikkelaar BPD sterke groeicijfers gerealiseerd. BPD, Bouwfonds Property Development, heeft vorig jaar in Europa een recordaantal van zo’n 11.500 woningen verkocht, waarvan de helft in Nederland.

Lees volledig bericht

Eerste duurzaamheidscertificaten voor hoogbouwappartementen in Nederland

De woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier hebben als eerste in Nederland deze week drie duurzaamheidscertificaten ontvangen. Alle appartementen kregen een BREEAM-certificering, Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Lees volledig bericht

BPD betrekt voormalig Burgerweeshuis in Amsterdam

Na een anderhalf jaar durende transformatie en restauratie, starten vandaag 150 medewerkers van woningontwikkelaar BPD op hun nieuwe werkplek in het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad in Amsterdam.

Lees volledig bericht

Stadsbewoners wonen liefst in rustige buurt

Stadsbewoners wonen het liefst in een rustige buurt waar ze wel de levendigheid van de stad kunnen voelen. Rustige wijken midden in de stad zijn daarom het meest in trek.

Lees volledig bericht

BPD hoofdkantoor verhuist naar Amsterdam

BPD verhuist zijn hoofdkantoor, sinds 1963 gevestigd in Hoevelaken, begin 2018 naar het Burgerweeshuis in Amsterdam. Het toekomstige kantoor wordt gedeeld met een van de regionale kantoren van BPD, namelijk regiokantoor Noord-West, momenteel gevestigd in Haarlem.

Lees volledig bericht

BPD zet stevig in op binnenstedelijke gebiedsontwikkeling

BPD introduceert een nieuw programma dat zich exclusief toelegt op binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Onder de naam BPDi gaat een team van negen, grotendeels nieuw aangetrokken, stadsontwikkelaars op zoek naar transformatie- en herstructureringsprojecten in de steden.

Lees volledig bericht

BPD wordt rechtstreeks onderdeel van Rabobank

BPD zal per 1 juli 2017 als toekomstbestendige deelneming een rechtstreeks onderdeel zijn van Rabobank. Hierdoor kan BPD, als onderdeel van een solide aandeelhouder, haar strategie gericht op een krachtig groeiperspectief, verder vormgeven.

Lees volledig bericht

BMW Nederland en BPD maken carsharing mogelijk voor bewoners appartementencomplex Amsterdam

BMW en BPD kondigen hun samenwerking aan voor de invulling van een deeleconomie-initiatief. Het initiatief stelt bewoners van specifieke woonprojecten in staat om 100% elektrische BMW i3's onderling met elkaar te delen.

Lees volledig bericht

BPD ondersteunt Nederlandse inzending voor 57e Biënnale van Venetië

BPD ondersteunt de Nederlandse inzending voor de 57e Biënnale van Venetië getiteld ‘Cinema Olanda’; een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter in opdracht van het Mondriaan Fonds.

Lees volledig bericht

Kijk ook op