Nieuws

Bekijk het laatste nieuws over BPD en gebiedsontwikkeling in Nederland.

Mitros en BPD slaan handen ineen voor inclusieve stad Utrecht

Woningcorporatie Mitros en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) hebben de handen ineen geslagen om op verschillende plaatsen in de stad Utrecht een diversiteit aan woningtypes te ontwikkelen en tevens te verdichten. In Utrecht werd vandaag de handtekening voor samenwerking gezet door Toon Corver, directeur woningcorporatie Mitros, en Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West..

Lees volledig bericht

Desirée Uitzetter nieuwe voorzitter NEPROM

Desirée Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling BPD) is met ingang van 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars. De ledenvergadering stemde op 12 september in met haar voordracht door het bestuur.

Lees volledig bericht

Samenwerking BPD-Sprangers wint ontwikkelwedstrijd Bosrijk Eindhoven met plan ZUIVER

ZUIVER is uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag voor cluster 18 van Bosrijk in Eindhoven. Bosrijk ZUIVER is een circulair en duurzaam alternatief op de typische Nederlandse woonwijk. Door de (33) woningen te bundelen in drie compacte ensembles ontstaat er een groen hart voor sportief, sociaal en natuurlijk buiten leven. Ontwikkeld & ontworpen door BPD/Sprangers, Marc Koehler Architects, Boom Landscape, Tom van Tuijn Stedenbouw, Superuse Studios, Peter Mensinga (Arup) en Robert Snep (Wageningen University & Research).

Lees volledig bericht

Voormalig Burgerweeshuis Amsterdam decor voor prototype en tentoonstelling ‘Maison d’Artiste’

Het voormalig Burgerweeshuis in Amsterdam, hoofdkantoor van gebiedsontwikkelaar BPD, vormt sinds vandaag het nieuwe decor van het Maison d’Artiste Prototype. Het prototype is verhuisd vanuit Delft naar het door Aldo van Eyck ontworpen Burgerweeshuis. In de expositieruimte van het Burgerweeshuis is ook een tentoonstelling over Maison d’Artiste geopend. Tevens werd de ‘Schatkamer’ geopend, een speciale ruimte over de rijke geschiedenis van het Burgerweeshuis Rijksmonument. Tijdens deze opening nam architect Herman Hertzberger het eerste exemplaar van het boek ‘Aldo van Eyck, Orphanage Amsterdam Building and Playgrounds’ in ontvangst.

Lees volledig bericht

BPD Europe en Les Nouveaux Constructeurs beginnen exclusieve onderhandelingen voor de overname van BPD Marignan

BPD Europe BV kondigt vandaag aan dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met Les Nouveaux Constructeurs (LNC) in joint venture met het vastgoedfonds PW Real Estate Fund III LP, geadviseerd door Aermont Capital LLP, voor de verkoop van 100% van de aandelen van haar Franse dochter BPD Marignan. Na afronding van de transactie zal de overnemende rechtspersoon voor 60% eigendom zijn van LNC en voor 40% van PW REAL ESTATE FUND III LP. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Lees volledig bericht

BPD onderzoek toont aan: Duits-Nederlandse grens blijft verhuisdrempel

Nederlanders en Duitsers staan positief tegenover over elkaar, maar grensoverschrijdende migratie blijft beperkt.

Lees volledig bericht

Hoogste punt kantoortorens CBS-gebouw Voorburg duurzaam ontmanteld

De kantoortorens van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg worden gesloopt. Na een periode van voorsloop, is deze week gestart met de duurzame ontmanteling van het hoogste punt van het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Ruim 95% van het pand wordt hergebruikt in de nieuwe duurzame woonwijk Park070, of krijgt elders een nieuwe functie. De sloop duurt naar verwachting tot het najaar 2018. Daarna wordt gestart met de bouw van een nieuwe wijk: Park070.

Lees volledig bericht

Marktpartijen willen miljarden euro's investeren in duurzame woongebieden

14 marktpartijen, waaronder BPD, willen samen met de overheid komen tot een gezamenlijke routekaart om de opgave van bijna 1 miljoen woningen in 2030 te realiseren. Ze zijn bereid om de komende 10 tot 15 jaar miljarden euro’s te investeren. Ideologisch blijven debatteren over binnenstedelijke versus buitenstedelijke woningbouw is zinloos, want beide zijn nodig. Dit wordt vandaag gepresenteerd in de Investeringsstrategie Duurzame verstedelijking ‘Thuis in de Toekomst’.

Lees volledig bericht

BPD wederom in Duitsland sterkste merk volgens Real Estate Brand Awards

Op de Real Estate Brand Awards, uitgereikt op 15 mei jl. in Berlijn, heeft BPD de prijs voor het sterkste merk in de categorie projectontwikkelaars woningen in ontvangst mogen nemen. BPD wint deze prijs voor de tweede keer op rij.

Lees volledig bericht

Enorm tekort aan eengezinswoningen dreigt

Niet alleen appartementen, vooral ook eengezinswoningen blijven erg populair op de woningmarkt. Dit geldt voor jonge gezinnen, maar ook voor ouderen. De verhuisbereidheid bij deze laatste groep is laag. Dit heeft zijn weerslag op het aanbod; meer ‘zittenblijvers’ betekent minder beschikbare woningen voor jonge gezinnen. Dit blijkt uit onderzoek van RIGO Research en Advies in opdracht van BPD.

Lees volledig bericht

Kijk ook op