Duurzaam ontwikkelen

Waarom de Amsterdamse grachten duurzaam zijn

De Amsterdamse grachten bestaan al meer dan 400 jaar. Daarmee is de grachtengordel misschien wel één van de meest duurzame woonwijken van Nederland. En niet de Bijlmer, ook al zijn de flats daar veel zuiniger in energiegebruik dan de oude grachtenpanden. 

Lees verder

"Wij maken ambities voor duurzaamheid waar"

Gebieden en gebouwen duurzaam en verantwoord ontwikkelen zit in het DNA van BPD. Patrick Joosen, regiodirecteur Zuid-West: "We zijn over de volle breedte met duurzaamheid bezig, maar energietransitie is nu wel het meest manifest: dat komt in al onze projecten terug. In onze visie gaat duurzaamheid een stap verder dan het uitdrukken van energieprestaties van een gebouw in bijvoorbeeld een EPC of een lagere uitstoot van CO2. Voor ons staat duurzaamheid voor het ontwikkelen van gebouwen en gebieden waarin mensen willen wonen, werken en recreëren. Met een duurzame, vitale leefomgeving als resultaat."

Lees verder

Van de woningen die BPD oplevert, is 23,1% gasloos en dat aandeel groeit.

Lees verder

Tesla Powerwall 2 in Houthaven

Extreem duurzaam worden ze: de 58 woningen die BPD ontwikkelt in de Amsterdamse Houthaven. De huizen aan het IJ krijgen namelijk zonnepanelen in combinatie met de nieuwste Tesla Powerwall 2.

De naam verklapt direct uit welke koker de vinding komt. Elon Musk – ingenieur, ondernemer en oprichter van onder meer Pay Pall, SpaceX en Tesla – ontwikkelde de Tesla Powerwall 2, een batterij die een teveel aan in huis opgewekte zonne-energie opslaat in plaats van die terug te geven aan het elektriciteitsnet.

Lees verder

Eerste hoogbouw met BREEAM-certificaat

De woontorens Seattle en Boston in Rotterdam hebben een BREAAM-certificaat gekregen. BREAAM is een kwaliteitseis voor duurzaamheid. Het is de eerste keer in Nederland dat er een BREAAM-certificaat overhandigd wordt voor hoogbouw. Tot nog toe werd deze methode vooral gebruikt bij kantoren.

Michel Leferink, senior projectontwikkelaar bij BPD Ontwikkeling licht toe welke duurzame keuzes gemaakt zijn, zoals LED-verlichting en bijzondere schakelingen. Verder wordt het pand verwarmd door stadsverwarming en gekoeld door het water uit de Maas.

Lees verder

Arnhemse Melkfabriek wordt circulaire wijk

Lees meer

Op Buuren: nieuw dorp langs de Vecht

Lees meer

Nul op de meter in duurzaam Wageningen

Lees meer

Kijk ook op