Duurzaam ontwikkelen

Energietransitie hoort vóór stedenbouw

Nieuwe stedenbouwkundige ontwerpen houden onvoldoende rekening met de strengere energiezuinigheidseisen na 2020. Energietransitie zou vanaf het begin mee moeten worden genomen. Anders lopen we straks vast.

Lees verder

"Wij maken ambities voor duurzaamheid waar"

Gebieden en gebouwen duurzaam en verantwoord ontwikkelen zit in het DNA van BPD. Patrick Joosen, regiodirecteur Zuid-West: "We zijn over de volle breedte met duurzaamheid bezig, maar energietransitie is nu wel het meest manifest: dat komt in al onze projecten terug. In onze visie gaat duurzaamheid een stap verder dan het uitdrukken van energieprestaties van een gebouw in bijvoorbeeld een EPC of een lagere uitstoot van CO2. Voor ons staat duurzaamheid voor het ontwikkelen van gebouwen en gebieden waarin mensen willen wonen, werken en recreëren. Met een duurzame, vitale leefomgeving als resultaat."

Lees verder

Van de woningen die BPD oplevert, is 23,1% gasloos en dat aandeel groeit.

Lees verder

De Zuivelfabriek in Eindhoven

Het voormalige fabrieksterrein van FrieslandCampina in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. Na 54 jaar sloot de fabriek in 2015 de deuren. Op het terrein staat een aantal clusters van historische gebouwen, zoals een ketelhuis, ijsfabriek en melkfabriek.

De komende jaren wordt hier een levendige wijk ontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De fabrieksgebouwen krijgen nieuwe functies en daarmee een nieuwe toekomst. Het plan, bedacht door BPD, gaat uit van wonen, werken en recreëren, met aandacht voor duurzaamheid en circulariteit.

Lees verder

Eerste hoogbouw met BREEAM-certificaat

De woontorens Seattle en Boston in Rotterdam hebben een BREEAM-certificaat gekregen. BREEAM is een kwaliteitseis voor duurzaamheid. Het is de eerste keer in Nederland dat er een BREEAM-certificaat overhandigd wordt voor hoogbouw. Tot nog toe werd deze methode vooral gebruikt bij kantoren.

Michel Leferink, senior projectontwikkelaar bij BPD Ontwikkeling licht toe welke duurzame keuzes gemaakt zijn, zoals LED-verlichting en bijzondere schakelingen. Verder wordt het pand verwarmd door stadsverwarming en gekoeld door het water uit de Maas.

Lees verder

Duurzaamheid
De Zuivelfabriek in Eindhoven
Meer weten
Duurzaamheid
Regeerakkoord langs de meetlat: forse steun voor verduurzaming woningen
Meer weten
Duurzaamheid
Energietransitie hoort vóór stedenbouw
Meer weten

Kijk ook op