BPD Dossier #7

Met BPD Dossier nemen we je mee in de relevante thema’s van ons vak. BPD Dossier #7 gaat over waterbeheer. Hoe kunnen we in de toekomst in Nederland veilig en gezond blijven wonen? Zorgvuldig waterbeheer is daarbij van groot belang. Geïnteresseerd? Lees deze editie online en meld u onderaan deze pagina aan om de volgende edities ook kosteloos op uw deurmat te ontvangen.
  • Publicatiedatum: 29 april 2022
BPD Dossier gratis ontvangen?
Peter Glas Klimaatadaptatie Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
'Nu slim bouwen voor een veilige toekomst'

De tijd van vrijheid, blijheid is voorbij. Deltacommissaris Peter Glas pleit niet alleen voor meer ruimte voor waterberging en dijkversterking, maar ook voor nationale spreiding van de bouwlocaties, landelijke prestatieafspraken voor klimaatbestendige bouw en voor meer sturing en regie.

Maak van dit wereldwijde probleem een innovatieve oplossing
Peter Glas
Deltacommisaris bij ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Martijn Van Gelderen Olav Barneveld Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Olav Barneveld en Martijn van Gelderen op de klimaatdijk bij Kampen
Water als verbindend element

Gebiedsontwikkeling kun je omschrijven als het succesvol ruimtelijk verbinden van uiteenlopende  belangen. Weinig is daarvoor beter geschikt dan het oer-Nederlandse element water. Manager milieu & omgevingskwaliteit Martijn van Gelderen en senior ontwikkelaar Olav Barneveld (beiden BPD) gaan erover in gesprek. ‘Er zijn vooral enorme kansen.’ 

Onze bewoners moeten ook over honderd jaar zonder problemen kunnen wonen
Martijn van Gelderen
Martijn van Gelderen
Strategisch adviseur Milieu & Omgevingskwaliteit
Mail Martijn van Gelderen
Waterbeheer Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Het wassende water dirigeren

Hoe kunnen we in de toekomst in Nederland veilig en gezond blijven wonen? Zorgvuldig waterbeheer is daarbij van groot belang. Soms hebben we te veel water en op andere momenten juist te weinig. Dat vraagt om nieuwe, duurzame oplossingen. Een opgave die zowel publieke als private partijen in de ruimtelijke inrichting raakt.

BPD Dossier ontvangen?