BPD Magazine #15

In BPD Magazine editie #15 leest u onder andere over internet of nature, de kracht van de middelgrote stad en de rol van data en digitalisering in gebiedsontwikkeling. Geïnteresseerd? Een aantal artikelen is hieronder alvast voor u uitgelicht. Wilt u meer lezen? Meld u onderaan deze pagina aan en ontvang deze editie en de daarop volgende edities kosteloos op uw deurmat.
  • Publicatiedatum: 29 april 2022
BPD Magazine gratis ontvangen?
Nieuw Begin Voor Woningbouwopgave Walter De Boer Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Een nieuw begin voor de woningbouwopgave

Nederland kreeg begin dit jaar een nieuw kabinet én nieuwe bestuurscolleges in de gemeenten waar half maart gemeenteraadsverkiezingen zijn gehouden. Al die nieuwe bestuurders – van Rijk tot gemeente – staan voor een belangrijke taak: de woningbouwopgave. Die kan absoluut geen uitstel meer verdragen. Volgens Walter de Boer, CEO bij BPD, is het nu zaak om met nieuwe producten in te spelen op de veranderende samenleving.

Onze samenleving is veranderd, onze producten zullen daarop inspelen
Wheermolen Purmerend Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Woningcorporatie Intermaris en BPD werken in Hoorn en Purmerend samen aan een gedeelde ambitie: een inclusieve, ongedeelde stad.
Herstructurering met oog voor sociaal weefsel

Om een kwetsbare wijk te verbeteren is méér nodig dan slopen en bouwen. Minstens zo belangrijk is investeren in het sociale domein. Is er een zinvolle rol weggelegd voor gebiedsontwikkelaars bij de herstructurering? En zo ja, hoe dan? De meningen zijn verdeeld. Cees Tip, Jeroen Frissen en Frans Soeterbroek delen hun standpunt.

Ontwikkelaars en bouwers met wie wij samenwerken, moeten zich daarmee verbonden voelen. Wie hier alleen voor de winst komt, hoef ik er echt niet bij
Cees Tip
Directeur-bestuurder Intermaris
Nadina Galle Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Gezonder groen door Internet of Nature

Natuur in de stad heeft het vaak moeilijk. Ecological engineer Nadina Galle wil daar met de inzet van technologie iets aan doen. 'Maar niet zonder gezonde businesscase. Internet of Nature (IoN) kan de leefbaarheid en economische waarde in stedelijk gebied verbeteren.'

Investeren in apparatuur voor internet of nature kun je makkelijk terugverdienen
Nadina Galle
Ecological engineer en oprichter Internet of Nature

BPD Magazine ontvangen?