Senior kostendeskundige

40 uur Bouwzaken Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij ruime ervaring met kostencalculaties in de bouwsector? Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling en kostenadvisering bij gebiedsontwikkelingen in heel Nederland? Omschrijf jij jezelf als hard op de cijfers en heb je tegelijkertijd oog voor de relatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Samen met het team Bouwzaken, bestaande uit vijf kostendeskundigen, ben jij het financiële geweten binnen onze organisatie. Jaarlijks komen er meer dan 120 begrotingen van ruim veertig bouwondernemingen uit het hele land binnen. Omdat wij onze kengetallen en prijzen van stichtingskosten en bouwkosten al tot een hoog niveau hebben ontwikkeld, zoeken we iemand die de sparringpartner kan zijn van collega’s die bezig zijn met de meest complexe projecten van BPD. Denk hierbij aan projecten als Cobercokwartier in Arnhem en De Sax in Rotterdam. Bij deze complexe projecten pak jij gedurende het hele proces je adviesrol als senior kostendeskundige.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Koen Vermulst
Recruiter bij Dux Nova
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je adviseert zowel intern als extern over de financiële en technische aspecten van de projecten in ontwikkeling.
 • Je hebt een actieve rol in de kennisontwikkeling op het gebied van bouwkosten binnen de organisatie.
 • Samen met ontwikkelingsmanagers en (gebieds)ontwikkelaars voer je prijsonderhandelingen met bouwondernemingen.
 • Je verzorgt kostenramingen en adviezen van diverse complexe projecten.
 • Je verzorgt kostenspecificaties en elementenbegrotingen.
 • Je beoordeelt de door derden voorgestelde alternatieven en/of optimalisaties ten aanzien van de bruikbaarheid in relatie tot de kosten en de kwaliteit.
 • Je toetst de uitkomsten en uitgangspunten van de gedetailleerde kostenbegroting aan de eventueel eerder gemaakte kostenraming en of elementenbegroting.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt hbo / wo werk- en denkniveau en hebt bijvoorbeeld opleiding Bouwkunde afgerond.
 • Je hebt minimaal tien jaar werkervaring met kostencalculaties in de woningbouw en prijsvorming van opstallen.
 • Je hebt kennis van bouwzaken en daaraan gerelateerde regelgeving.
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en hebt een klantgerichte instelling. In samenwerkingen ben je hard op de cijfers met oog voor de relatie.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 384.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft,

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Koen Vermulst van Dux Nova. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Sander Hofs over werken bij BPD
Bij BPD krijg je alle vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen in een uitdagende omgeving. Iedereen wil voor elkaar werken en helpt elkaar. Er is een enorm goede werksfeer waarin we samen aan projecten werken om mooie leefomgevingen te creëren

Als hoofd Ontwikkeling & Realisatie zorg ik ervoor dat de projecten van het team daadwerkelijk gerealiseerd worden. Ik richt me vooral op de sturing van het proces, het resultaat, en de kwaliteit van de projecten. Hierbij bestaat een groot deel van mijn werk uit het coachen van mensen. Daarnaast bepaal ik het regionale beleid, in overleg met de regiodirecteur en de manager Finance en Operations.

De directe invloed die je hebt op het realiseren van de bebouwde omgeving maakt het werk bijzonder. Je kunt een omgeving of gebouw ontwikkelen voor de komende 50 jaar, waarbij het vooral gaaf is als je 5 jaar later terugkomt op de plek en ziet dat de wijk of het winkelcentrum functioneert zoals het bedacht is. Want daar doen wij het voor: de maatschappij!

Sander Hofs
Sander Hofs
Hoofd Ontwikkeling & Realisatie
Mail Sander Hofs

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

KoenVermulst
Recruiter bij Dux Nova