Senior kostendeskundige

40 uur Bouwzaken Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij ruime ervaring met kostencalculaties in de bouwsector? Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling en kostenadvisering bij gebiedsontwikkelingen in heel Nederland? Omschrijf jij jezelf als hard op de cijfers en heb je tegelijkertijd oog voor de relatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Samen met het team Bouwzaken, bestaande uit 6 kostendeskundigen, ben jij het financiële geweten binnen onze organisatie. Jaarlijks komen er meer dan 120 begrotingen van ruim 40 bouwondernemingen uit het hele land binnen. Omdat wij onze kengetallen en prijzen van stichtingskosten en bouwkosten al tot een hoog niveau hebben ontwikkeld, zoeken we iemand die de sparringpartner kan zijn van collega’s die bezig zijn met de meest complexe projecten van BPD. Denk hierbij aan projecten als Cobercokwartier in Arnhem en Campinaterrein in Eindhoven. Bij deze complexe projecten pak jij gedurende het hele proces je adviesrol als senior kostendeskundige.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

Sander Tazelaar
Recruiter Dux Nova
Direct solliciteren

Wat ga jij doen bij ons?

 • Je adviseert zowel intern als extern over de financiële en technische aspecten van de projecten in ontwikkeling.
 • Je hebt een actieve rol in de kennisontwikkeling op het gebied van bouwkosten binnen de organisatie.
 • Samen met ontwikkelingsmanagers en ontwikkelaars voer je prijsonderhandelingen met bouwondernemingen.
 • Je verzorgt kostenramingen en adviezen van diverse complexe projecten.
 • Je verzorgt kostenspecificaties en elementenbegrotingen.
 • Je beoordeelt de door derden voorgestelde alternatieven en/of optimalisaties ten aanzien van de bruikbaarheid in relatie tot de kosten en de kwaliteit.
 • Je toetst de uitkomsten en uitgangspunten van de gedetailleerde kostenbegroting aan de eventueel eerder gemaakte kostenraming en of elementenbegroting.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau (afgeronde opleiding Bouwkunde of vergelijkbaar).
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring met kostencalculaties in de woningbouw en prijsvorming van opstallen.
 • Je hebt kennis van bouwzaken en daaraan gerelateerde regelgeving.
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en hebt een klantgerichte instelling. In samenwerkingen ben je hard op de cijfers met oog voor de relatie.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Sander Tazelaar van Dux Nova. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Carina Hak over werken bij BPD
Als senior ontwikkelaar werk ik nauw samen met de ontwikkelingsmanager. We hebben veel verschillende disciplines in huis, zodat we snel kunnen schakelen. In de projecten waaraan ik werk ben ik blij te zien dat we bijdragen aan een groter aanbod van betaalbaar wonen

We zijn een grote organisatie wat veel voordelen biedt. Alles is goed geregeld en je hebt eenvoudig toegang tot de aanwezige kennis. BPD is allesbehalve log en je krijgt alle vrijheid om samen met je collega’s de projecten te ontwikkelen. Ook houden we ons als grootste ontwikkelaar veel bezig met belangrijke thema’s als betaalbaarheid en duurzaamheid.

De goede werksfeer bij BPD geeft me ontzettend veel energie. Ik geniet dagelijks van de mooie mix van mensen waarmee ik werk. Collega’s met wie je kunt lachen, collega’s met wie je kunt sparren en collega’s die zeer deskundig zijn. Er is erg veel kennis in huis, er wordt hard gewerkt, met enorm veel plezier.

Carina Hak BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Carina Hak
Senior ontwikkelaar
Mail Carina Hak

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

SanderTazelaar
Recruiter Dux Nova