Project 20/47

The Family

Delft

Het verhaal achter The Family

The Family is een community building voor stadsgezinnen ontworpen door ANA Architecten. De 94 middenhuurappartementen worden verhuurd door BPD Woningfonds en zijn geschikt voor diverse huishoudens: eenoudergezinnen, het jonge gezin, het parttime-gezin en samengestelde gezinnen. Ouders en kinderen zijn gevraagd naar hun woonwensen. De twee-, drie- en vierkamer appartementen variëren van 50 tot 120 vierkante meter. Bewoners ontmoeten elkaar in de vele collectieve ruimtes: het leefdek, de daktuin, de brede speelgalerij, de gezamenlijke huiskamer, werkplaats en bakfietsstalling. Uniek is de glijbaan die vanaf de speeltrap leidt naar het speel- en leefdek op de eerste verdieping van het gebouw. The Family wordt is een duurzaam woongebouw waar iedere woning een bodemwarmtepomp krijgt, het regenwater op de groene daken wordt gebufferd en energie via zonnepanelen op het dak van de toren wordt geleverd. Ook komt er een mobiliteitshub voor e-bikes (fietsen en bakfietsen) en naast het gebouw worden deelauto’s geplaatst.

The Family in getallen

94
appartementen
100 %
middenhuurwoningen BPD Woningfonds
4
gedeelde ruimtes
54
parkeerplaatsen en deelmobiliteit
The Family Delft Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Gezinnen in de stad

Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen. Samen met de gemeente Delft geven we stadsgezinnen in The Family passende woonruime. De variëteit aan woningtypes past bij de verschillende levensstadia van een gezin. Verhuizen binnen The Family is mogelijk. Er zijn woningen voor uiteenlopende huishoudens. Daarmee is The Family een toekomstbestendig woongebouw.

Gezinnen dragen bij aan een hechte sociale structuur in de stad en versterken de economie. The Family geeft gezinnen de ruimte in de stad Delft
Wicher Mol Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Wicher Mol
Ontwikkelingsmanager
Mail Wicher Mol

De ontwikkeling van The Family

Alle woningen in The Family zijn middeldure huurwoningen die worden verhuurd door BPD Woningfonds. Daarmee maken we betaalbare woning in de stad bereikbaar voor uiteenlopende huishoudens.

BPD Woningfonds is een uniek fonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen: (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het woningfonds ontwikkelt appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren, verreweg de meeste tussen 650 en 1.000 euro per maand. De exacte huurprijzen voor de appartementen van The Family zijn nog niet bekend.

The Family Delft Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

De variatie aan type woningen in The Family voorziet in de behoefte van verschillende gezinstypes en levensfases die een gezin doorloopt. Zo ontstaat een diverse mix van bewoners.

Ontdek het gebied

Onze partners

Onze partners aan het woord
The Family is een community building voor stadsgezinnen met veel veilige speelplekken. Zoals het brede leef- en speeldek op de eerste verdieping met een glijbaan bij de speeltrap, of het plein bij de entree van het woongebouw. Kleinere kinderen kunnen spelen op de brede galerijen voor de woningen. In de groene daktuin op de vijfde etage ontmoeten buren elkaar
Jannie Vinke
Directeur ANA Architecten
In The Family komen allemaal middenhuurwoningen, die door het BPD Woningfonds verhuurd worden. Dit zijn duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. Betaalbaar wonen in hartje Delft, dat is best uniek
Rebecca Haasdijk Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Rebecca Haasdijk
Senior Asset Manager BPD Woningfonds
Mail Rebecca Haasdijk

Op de hoogte blijven van ons werk?