Bezoek aan Burgerweeshuis en BPD Kunstcollectie

Het is voor particulieren mogelijk een bezoek te brengen aan het Burgerweeshuis. Iedere maand worden rondleidingen gegeven in het bijzondere gebouw van architect Aldo van Eyck (1918-1999) en langs de BPD Kunstcollectie.
  • Publicatiedatum: 3 april 2020
Aldo van Eyck was een van de belangrijkste Nederlandse architecten van de twintigste eeuw. Zijn Burgerweeshuis uit 1960, wordt internationaal gezien als een van de architectonische hoogtepunten van de vorige eeuw. Het is een labyrint van paviljoens bedekt met 328 koepels, ingenieus gegroepeerd rondom patio’s. In een tijd waar massaproductie, rationaliteit en functionalisme de norm waren in de architectuur, stond voor hem aandacht voor de menselijk maat centraal. Door het private en het collectieve in elkaar te laten overlopen – onder het motto een huis als een stad, een stad als een huis – creëerde hij een geborgen plek waar het individuele kind kon wonen en spelen.
Kunst In BPD Gebouw Amsterdam 37 (1)
BPD Kunstcollectie
Na een grondige restauratie zijn hier het hoofdkantoor van BPD en het regiokantoor Noord-West gevestigd in het Burgerweeshuis. In het gebouw is een bijzondere rol weggelegd voor de indrukwekkende BPD Kunstcollectie. De collectie bestaat uit (inter)nationale hedendaagse kunstwerken van onder andere Sol Lewitt, Esther Tielemans, Günter Förg, Linda Arts, Michael Jacklin, Daan van Golden, Jan Schoonhoven en André Volten.

Burgerweeshuis bezoeken

Het is voor particulieren mogelijk een bezoek te brengen aan het Burgerweeshuis. Iedere maand vinden rondleidingen plaats in het bijzondere gebouw van architect Aldo van Eyck (1918-1999) en langs de BPD Kunstcollectie. De collectie bestaat uit (inter)nationale hedendaagse kunstwerken van onder andere Sol Lewitt, Esther Tielemans, Günter Förg, Linda Arts, Michael Jacklin, Daan van Golden, Jan Schoonhoven en André Volten.

Plan een bezoek

Op de hoogte blijven van ons werk?