Rondleidingen ARTTRA in Burgerweeshuis

Vanaf juli 2018 is het voor particulieren mogelijk het Burgerweeshuis te bezoeken. Iedere tweede zaterdag van de maand worden rondleidingen gegeven in het bijzondere gebouw van architect Aldo van Eyck (1918-1999) en langs de BPD Kunstcollectie.

Naar alle artikelen

Twitter LinkedIn Facebook Mail

Aldo van Eyck was een van de belangrijkste Nederlandse architecten van de twintigste eeuw. Zijn Burgerweeshuis uit 1960, wordt internationaal gezien als een van de architectonische hoogtepunten van de vorige eeuw. Het is een labyrint van paviljoens bedekt met 328 koepels, ingenieus gegroepeerd rondom patio’s. In een tijd waar massaproductie, rationaliteit en functionalisme de norm waren in de architectuur, stond voor hem aandacht voor de menselijk maat centraal. Door het private en het collectieve in elkaar te laten overlopen – onder het motto een huis als een stad, een stad als een huis – creëerde hij een geborgen plek waar het individuele kind kon wonen en spelen.

BPD Kunstcollectie

Na een grondige restauratie zijn hier nu het hoofdkantoor van BPD en het regiokantoor Noord-West gevestigd in het Burgerweeshuis. In het gebouw is een bijzondere rol weggelegd voor de indrukwekkende BPD Kunstcollectie. De collectie bestaat uit (inter)nationale hedendaagse kunstwerken van onder andere Sol Lewitt, Esther Tielemans, Günter Förg, Linda Arts, Michael Jacklin, Daan van Golden, Jan Schoonhoven en André Volten.

Burgerweeshuis bezoeken

Vanaf juli 2018 kunnen particulieren het Burgerweeshuis bezoeken. ARTTRA biedt dan iedere tweede zaterdag van de maand rondleidingen door het gebouw en langs de BPD Kunstcollectie.

Voor particulieren

Aanmelden kan via ARTTRA

Groepsrondleidingen:

Groepsrondleidingen op afspraak

Interessant? Delen! Twitter LinkedIn Facebook Mail
Kunst & Cultuur
BPD Cultuurfonds ondersteunt museale vernieuwing Anne Frank Huis
Meer weten
Kunst & Cultuur
BPD Cultuurfonds ondersteunt vogelobservatorium Haringvliet
Meer weten
Kunst & Cultuur
Feestelijke onthulling Future Past Glory
Meer weten