Senior ontwikkelingsmanager regio Noord-West

40 uur Ontwikkelingsmanagement Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Voel jij je verbonden met de maatschappelijke en urgente woningbouwopgave in de stad Utrecht? Wil je met jouw commerciële drive in combinatie met voldoende bagage zelfstandig de verantwoordelijkheid dragen voor het gehele ontwikkeltraject van nieuwe leefomgevingen? Ben je gedreven om wezenlijk impact te maken en een serieuze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de regio? Dan ben jij misschien wel de ervaren, ondernemende senior ontwikkelingsmanager voor de stad Utrecht die we zoeken!

Dit is een baan met impact: gebiedsontwikkelingen verwezenlijken via een gedragen idee, naar realisatie van een gebied, met als ultiem doel zeer tevreden bewoners. Als ervaren ontwikkelingsmanager ben je ons gezicht, spreekbuis en visitekaartje in de regio Noord-West en draag je de verantwoordelijkheid voor het gehele ontwikkeltraject. Een uitdagende positie in het hart van ons bedrijf die past bij iemand met enthousiasme en daadkracht. Je denkt mee over richting en strategie, zowel in het ruimtelijke domein als in de regio als mt-lid. Daarom ben je zowel operationeel en tactisch als strategisch sterk. Functioneel geef je leiding aan de medewerkers van je ontwikkelteam. Daarnaast rapporteer je maandelijks aan de regiodirectie over jouw lopende projecten in termen van tijd, geld en kwaliteit.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Utrecht kent voor jou geen geheimen: je hebt een sterk netwerk in en om de stad wat nodig is om het primaire doel van je functie te realiseren. Dat is het verwerven, initiëren en (mee)ontwikkelen van nieuwe grootschalige leefomgevingen. Daarvoor sluit je samenwerkingsovereenkomsten met bijvoorbeeld gemeentes, woningcorporaties, collega-ontwikkelaars en aannemers. Jij benut je netwerk om die partners met elkaar te verbinden en je bouwt dat netwerk steeds verder uit. Je bent dus sterk aan zowel de acquisitie- als de menskant.
 • Je werkt aan ontwikkelplannen voor locaties en grote projecten (inclusief grondexploitatie en procesmanagement). Bij deze integrale projecten wordt naast woningen ook commercieel vastgoed ontwikkeld.
 • Je hebt de kansen en bedreigingen van nieuwe projecten scherp op je netvlies en schakelt extra expertise in waar nodig. Dit vraagt om een proactieve houding en een voortdurende nieuwsgierigheid naar wat er gebeurt in jouw regio. Vanzelfsprekend deel je je kennis op het gebied van ontwikkelingen in ruimtelijke ordening en de vastgoedmarkt met collega’s. En zij met jou natuurlijk.
 • Voor een analyse van de marktgegevens kan men ook een beroep op jou doen. We vragen nogal wat van je, maar jij houdt van die uitdaging en je krijgt volop ruimte om deze rol op jouw eigen unieke wijze te vervullen.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante wo-opleiding succesvol afgerond (bijv. Sociale Geografie, Planologie, Bouwkunde, Rechten, Bedrijfskunde).
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in o.a. procesmanagement, acquisitie en ontwikkeling, projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling en beheersing van financiële risico’s.
 • Je hebt basiskennis van architectuur, stedenbouw, risicomanagement en financieringsmanagement.
 • Je bent sociaal zeer vaardig en beschikt over goede contactuele, commerciële en diplomatieke eigenschappen.
 • Je beschikt over managementervaring; bijvoorbeeld met het aansturen van (ontwikkel)teams.
 • Je beschikt over zeer goede en diepe kennis van de woon- en vastgoedmarkt, de opgave waar de randstad voor staat en de daarmee samenhangende wet- en regelgeving.
 • Je hebt een uitstekend netwerk in en rondom de stad Utrecht

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2023.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Gonny Doornbos over werken bij BPD
De combinatie van het zoeken naar kansen voor nieuwe woongebieden en het realiseren van gebiedsontwikkelingen zorgt voor veel afwisseling in mijn werk als ontwikkelingsmanager. Elk ontwikkelopgave heeft zijn eigen ambities en uitdagingen waarbij duurzaamheid en betaalbaarheid belangrijk zijn

Als ontwikkelingsmanager ben ik verantwoordelijk voor het initiëren en ontwikkelen van woongebieden. In deze tijd van grote woningtekorten in Nederland is dit een hele relevante taak. Bij BPD werk ik aan uiteenlopende gebiedsontwikkelingen in verschillende stadia, zowel binnenstedelijk als in de uitleggebieden. De uitdaging is om in de veranderde wereld telkens met het oog op de toekomst te kijken naar zaken als mobiliteit en een klimaatdaptieve leefomgeving.

De combinatie van het zoeken naar kansen voor nieuwe woongebieden en het ontwikkelen van plannen geeft veel afwisseling. Doordat de projecten uiteenlopend zijn en zich in verschillende stadia bevinden is mijn functie erg dynamisch. Bij BPD ontwikkelen wij de leefomgevingen van de toekomst! Geweldig toch? Want uiteindelijk is het doel dat alle bewoners een fijn thuis krijgen.

Gonny Doornbos Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Gonny Doornbos
Ontwikkelingsmanager
Mail Gonny Doornbos

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

EricBlatter
Recruiter bij Novesta