Research marktanalist

32 - 40 uur Research Amsterdam
BPD nieuwbouw voor starters

Wil jij samen met ons nieuwe invalshoeken en toepasbare inzichten vinden voor de oververhitte woningmarkt en verduurzaming van onze leefomgeving? Zie je het als een uitdaging om je analyseresultaten direct toepasbaar te maken voor gebiedsontwikkelingen in heel Nederland? Solliciteer dan op de functie marktanalist bij BPD.

Als research marktanalist vertaal je de trends en ontwikkelingen op de vastgoed- en woningmarkt in toepasbare inzichten voor uiteenlopende gebiedsontwikkelingen. Je rapporteert aan regionale managementteams, directies en aan de managing board van BPD. Jouw research verricht je op basis van een kwalitatieve analyse en/of data-analyse. Samen met een interne opdrachtgever en/of een data analist kies je vervolgens een inspirerende en tegelijkertijd effectieve vorm waarin de analyseresultaten inzichtelijk zijn. Dat kunnen rapporten, presentaties, kaarten, dashboards of juist combinaties hiervan zijn.

Je werkt op de afdeling Research vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam. De afdeling verzorgt binnen BPD met (data)analyse, onderzoek en advies voor onafhankelijke inzichten die bijdragen aan succesvolle gebiedsontwikkelingen. De research analisten van ons team zijn inzetbaar in verschillende rollen, maar bovenal proactief aanjager van vernieuwende onderzoeksmethoden en producten. Dankzij de diverse analyses in alle fasen van gebiedsontwikkeling voegt de afdeling Research relevante inzichten toe op het juiste moment. Je komt te werken in een team met zes enthousiaste researchcollega’s.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

Mirjam Loenen
Recruiter bij Q-Logic
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je volgt nauwlettend trends en ontwikkelingen in de vastgoed- en woningbranche en initieert op basis van die trends nieuwe, inspirerende onderzoekvoorstellen en producten.
 • Je vertaalt onderzoeksresultaten naar adviezen en toepassingsmogelijkheden in het proces van gebiedsontwikkeling van BPD.
 • Op basis van je kennis van onderzoeksmethoden ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en uitvoering van zowel thematische strategische onderzoeken als projectgebonden marktonderzoeken en -analyses.
 • Je onderhoudt contact met onderzoeks- en onderwijsinstellingen en je vindt het leuk om je onderzoeken te presenteren binnen BPD en daarbuiten.
 • Je ontwikkelt gevraagd en ongevraagd nieuwe ideeën en/of verbeteringen voor bestaande processen en werkzaamheden.
BPD nieuwbouw voor starters

Dit ben jij

 • Je hebt een wetenschappelijke opleiding afgerond in de richting van planologie, sociale of economische geografie, real estate studies, sociale wetenschappen of bouwkunde.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in een rol als analist of onderzoeker in de branche vastgoed, woningmarkt of ruimtelijke ordening.
 • Je bent ervaren in het verzamelen en systematisch analyseren van (markt)informatie en data met tools zoals Excel, SPSS, Python.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding.
 • Je hebt een open werkhouding, een oplossings- en resultaatgerichte aanpak en een gezonde dosis omgevingssensitiviteit.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 384.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Mirjam Loenen van Q-Logic. Zij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Anke Wolters over werken bij BPD
Binnen de afdeling Research zijn we altijd op zoek naar nieuwe werkmethoden en nieuwe inzichten. Door onze onderzoeken en marktanalyses goed af te stemmen met de directie, leveren we een belangrijke bijdrage aan de strategie van BPD

Bij BPD ben ik trots op de mooie resultaten die wij als team kunnen opleveren. Bijvoorbeeld de themastudies en marktanalyses waarmee de ontwikkeling van nieuwe leefomgevingen onderbouwen. Binnen de afdeling Research gaan we altijd op zoek naar de beste werkmethoden en nieuwe inzichten. Daarbuiten ben ik regelmatig in contact met collega’s, zodat we onze kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Deze gesprekken geven me ontzettend veel energie.

BPD’ers zijn gezellige en sociale mensen. Naast de prettige contacten met collega’s zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en trainingen. Dankzij het open en ambitieuze werkklimaat bij BPD en de vrijheid die ik krijg binnen mijn werk, voel ik me hier echt als een vis in het water.

Anke Wolters Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Anke Wolters
Hoofd Research
Mail Anke Wolters

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem contact op met onze recruiter.

MirjamLoenen
Recruiter bij Q-Logic