Manager Communicatie

32- 40 uur Delft
BPD nieuwbouw voor emptynesters

Ben jij een ervaren manager communicatie die graag regie pakt op communicatie bij participatie en complexe gebiedsontwikkelingen? Die zorgt dat de bedrijfsstrategie intern en extern continu tot leven komt en tot de verbeelding spreekt? En wil jij onze organisatie, thema’s en de werkzaamheden in de regio Zuid-West met standplaats Delft betekenisvol op de kaart zetten? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Als manager communicatie word je verantwoordelijk voor het leidinggeven, inhoud en uitvoering geven aan communicatie bij omgevingsmanagement, participatie processen en reputatiemanagement van BPD en haar gebiedsontwikkelingen in de regio. Je houdt je bezig met de proactieve positionering van de regiodirectie en de doorvertaling van corporate thema’s in regionale communicatieprogramma’s. Indien nodig treed je ook op als woordvoerder. Je stuurt zelf geen mensen aan, maar werkt zeer actief samen met de ontwikkelteams die verantwoordelijk zijn voor onze projecten in de regio. Uiteraard zorgt BPD voor voldoende middelen (waaronder budget) om je werk professioneel uit te kunnen voeren. Je rapporteert rechtstreeks aan de regiodirecteur en functioneel aan de directeur marketing & communicatie op het hoofdkantoor.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Hans van der Kroft
Recruiter Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • De regionale organisatie en bedrijfsactiviteiten versterken en ondersteunen d.m.v. het ontwikkelen en managen van proactief communicatiebeleid rondom veelal complexe gebiedsontwikkelingen.
 • De ontwikkelteams adviseren bij participatieprocessen en deze communicatief begeleiden.
 • B2B communicatiestrategieën opzetten en inrichten / uitvoeren met als doel belanghebbenden betrekken bij het werk van BPD in de regio.
 • Woordvoering rondom langlopende & complexe projecten - op verzoek van en samen met de regiodirecteur en ontwikkelingsmanagers.
 • De corporate thema’s: betaalbaarheid, duurzaamheid en integrale aanpak doorvertalen naar de activiteiten in de regio.
 • Actief samenwerken met de managers communicatie in de andere regio’s en de communicatiecollega’s op het hoofdkantoor.
BPD nieuwbouw voor emptynesters

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde Hbo/wo-opleiding in de richting van Communicatie, Marketingcommunicatie, Journalistiek of in de richting van vastgoed;
 • Je hebt minimaal 8-10 jaar relevante werkervaring op het gebied van communicatie;
 • Je beschikt over kennis van de branche. Kennis over projectontwikkeling is een pre;
 • Je hebt ervaring in een dynamische, kennisintensieve omgeving en ruime ervaring in PR, woordvoering en storytelling;
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, een can-do mentaliteit en overtuigingskracht
 • Je bent maatschappelijk betrokken en een echte ‘verbinder’; een positieve, innemende persoonlijkheid;
 • Organisatiesensitiviteit is voor iemand in jouw rol vanzelfsprekend;

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2024.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 384.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Hans van der Kroft van Novesta. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Carina Hak over werken bij BPD
Als gebiedsontwikkelaar werk ik nauw samen met de ontwikkelingsmanager. We hebben veel verschillende disciplines in huis, zodat we snel kunnen schakelen. In de projecten waaraan ik werk ben ik blij te zien dat we bijdragen aan een groter aanbod van betaalbaar wonen

We zijn een grote organisatie wat veel voordelen biedt. Alles is goed geregeld en je hebt eenvoudig toegang tot de aanwezige kennis. BPD is allesbehalve log en je krijgt alle vrijheid om samen met je collega’s de projecten te ontwikkelen. Ook houden we ons als grootste ontwikkelaar veel bezig met belangrijke thema’s als betaalbaarheid en duurzaamheid.

De goede werksfeer bij BPD geeft me ontzettend veel energie. Ik geniet dagelijks van de mooie mix van mensen waarmee ik werk. Collega’s met wie je kunt lachen, collega’s met wie je kunt sparren en collega’s die zeer deskundig zijn. Er is erg veel kennis in huis, er wordt hard gewerkt, met enorm veel plezier.

Carina Hak BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Carina Hak
Gebiedsontwikkelaar
Mail Carina Hak

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Hansvan der Kroft
Recruiter Novesta