Project 36/47

Park070

Leidschendam-Voorburg

Het verhaal achter Park070

Op de plek van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg komt een duurzame woonwijk met 229 eengezinswoningen en appartementen. Park070 ligt tussen de stadscentra van Den Haag en Voorburg en grenst aan Park ’t Loo. In Park070 woon je midden in het groen, met stadse voorzieningen binnen handbereik. Uniek zijn de Bringme Boxen, de digitale conciërge die bewoners helpt pakketjes en boodschappen contactloos te ontvangen. Onmisbaar in deze digitale wereld. Park070 is een heel duurzame wijk. Het oude CBS-kantoor is circulair ontmanteld. Circa 95% van de materialen is hergebruikt, in Park070 of elders. De nieuwe woningen zijn energieneutraal. Door de 2 groene binnentuinen en de groene omgeving van Park ’t Loo, is er voldoende waterbergingscapaciteit bij enorme regenval. De bestaande parkeerkelder van het CBS-gebouw is behouden. Het wordt een parkeergarage met 350 plekken én ruimte voor 9 elektrische deelauto’s en 9 e-bikes. Hierdoor woon je autovrij in Park070.

Park070 in getallen

95 %
materialen CBS-kantoor hergebruikt
229
woningen
350
ondergrondse parkeerplekken
18
elektrische deelauto’s en e-bikes
Transformatie kantoorgebouw tot duurzame woonwijk Park070
Groen wonen in de stad

In Park070 woon je in een rustige groene omgeving met de stadse voorzieningen binnen handbereik. De plafondhoge ramen van de woningen zorgen voor een fantastisch uitzicht op het Park ’t Loo en de 2 binnenhoven. Overal waar je kijkt is groen. In Park070 woon je heel groen, maar toch midden in de stad. De vele duurzame voorzieningen in de woningen zorgen voor een aangenaam woonklimaat. Kinderen kunnen veilig buitenspelen in de groene binnenhoven, binnen zichtafstand van hun ouders. Het vele groen nodigt uit tot bewegen, het ontmoeten van buren, vrienden of wandelen met de hond.

Park070 is bijzonder door het duurzame karakter en de eigentijdse architectuur. Een plek voor mensen die graag groen willen wonen in de stad
Theo Van Der Plas Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Theo van der Plas
Projectdirecteur
Mail Theo van der Plas

De ontwikkeling van Park070

Park 070 Leidschendam Voorburg Binnenhof
Park 070 Leidschendam Voorburg Hofwoning
Park 070 Leidschendam Voorburg Stadswoning
Park 070 Leidschendam Voorburg Hofappartementen
Park 070 Leidschendam Voorburg Poortwoningen
Park 070 Leidschendam Voorburg BPD 000
Park 070 Leidschendam Voorburg Parkwoning
Park 070 Leidschendam Voorburg Binnentuin

Park070 en duurzaamheid zijn gemakkelijk in één adem te noemen. Wat is er eigenlijk niet duurzaam in Park070? De energieneutrale woningen, de klimaatadaptieve omgeving, duurzame mobiliteit, circulair bouwen. Aan alles is gedacht. Zelfs het sloopbedrijf en de aannemer zijn gekozen vanwege hun circulaire aanpak.

Binnenstedelijke transformatie is acupunctuur. En dat is precies hoe de transformatie van de CBS-locatie tot circulaire woonwijk verloopt. De sloop van het kantoorgebouw was een heuse duurzame ontmanteling: ruim 95% van het gebouw is hergebruikt. In Park070 of elders. De kelder zelf blijft behouden en wordt ingericht als parkeergarage met 350 plekken. Ook komen er 9 elektrische deelauto’s en 9 deel-e-bikes. Ze worden opgeladen met stroom van de zonnepanelen van de woningen. Het regenwater wordt opgeslagen om de (privé en collectieve) tuinen mee te bewateren. Groene tuinen worden mee-ontworpen en ingericht opgeleverd. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Park 070 Leidschendam Voorburg Binnenhof

Park070 is een extreem duurzame wijk waar elementen uit het voormalige CBS-gebouw te herkennen zijn in de nieuwe parkeergarage en de buitenruimte. Betonnen kolommen doen nu bijvoorbeeld dienst als trappen in de groene binnenhoven. Een uniek voorbeeld van circulair bouwen.

Ontdek het gebied

Onze partners

Onze partners over Park070
Wat dit plan zo bijzonder maakt, is dat we het samen met omwonenden en bedrijven van de grond af aan hebben opgebouwd. Het wordt een mooi, veilig en autovrij gebied, waar je woont aan een park
Astrid Van Eekelen
Wethouder gemeente Leidschendam-Voorburg
Park 070 is eigenlijk met niets te vergelijken door de opzet en het extreem duurzame karakter. We zijn trots dat wij dit project mogen realiseren
Frits Lely
Directeur Van Wijnen Haarlemmermeer

Op de hoogte blijven van ons werk?