Project 35/47

De Maasbode

Rotterdam

Het verhaal achter De Maasbode

Een gestapelde woonbuurt van 70 meter hoog. Dat is de nieuwe Rotterdamse woontoren De Maasbode. In hartje stad op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel en vlak bij de Witte de Withstraat. Uniek zijn de 44 gestapelde 3-laagse eengezinswoningen aan overdekte buurtstraatjes. Ideaal voor het jonge veeleisende stadsgezin, dat in de stad wil én kan wonen. Kinderen kunnen veilig buitenspelen in de binnenstraatjes op hoogte. De 50 exclusieve appartementen variëren van compacte lofts tot kingsize stadsappartementen en penthouses. De top floor appartementen bieden een adembenemend uitzicht over de stad. De Maasbode is een perfecte plek voor de stadse Rotterdammer die graag midden in de levendige stad woont, maar ook geniet van de privacy in het eigen appartement. De verticale woonbuurt draagt de naam van het kantoor van de krant De Maasbode, dat voorheen op deze unieke locatie stond. Een knipoog naar het verleden.

De Maasbode in getallen

44
gestapelde eengezinswoningen
50
appartementen
70
meter hoogte
4
gestapelde binnenstraatjes
De Maasbode
Verticale woonbuurt

In de gestapelde woonbuurt is volop ruimte voor gezinnen in de stad. Een belangrijk onderwerp in de woonvisie van de gemeente Rotterdam, omdat veel gezinnen de stad verlaten als er geen passende woningen zijn. Gezinnen zijn belangrijk voor de economie en de sociale cohesie in de stad. Buurtstraatjes liggen niet naast, maar boven elkaar. In de bijzondere entreestraat is ruimte voor winkels en horeca, dit is het centrale meetingpoint van de verticale woonbuurt.

De eerste woontoren voor gezinnen in Rotterdam is uniek! We bouwen een verticale woonbuurt; eengezinswoningen boven elkaar. Lekker eigenwijs, lekker Rotterdams
Paul Becht Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Paul Becht
Ontwikkelingsmanager
Mail Paul Becht

De ontwikkeling van De Maasbode

De Maasbode
BPD De Maasbode Rotterdam 7
De Maasbode
De Maasbode
BPD De Maasbode Rotterdam 6
BPD De Maasbode Rotterdam 8
De Maasbode
De Maasbode

Bij De Maasbode is veel aandacht voor sociale interactie. Op die manier is de nieuwe woontoren sociaal duurzaam. Dat betekent dat de relaties tussen de bewoners van de woontoren worden versterkt door de manier waarop de toren is ontworpen.

Bewoners van De Maasbode kunnen elkaar op verschillende plekken ontmoeten. De 10 meter hoge gevels van de gestapelde eengezinswoningen bevatten veel glas. Ouders hebben daardoor altijd goed zicht op hun kinderen die spelen op de binnenstraatjes, of maken door het raam een praatje met hun buren die langslopen. Ook op het gemeenschappelijke pad achter de tuinen op hoogte en bij de gezamenlijke entree van de woontoren komen buren elkaar tegen. De winkels en horeca in de entreestraat op de begane grond zijn het centrale ontmoetingspunt van de nieuwe verticale woonbuurt in de 70 meter hoge woontoren De Maasbode.

De Maasbode

Gezinnen wonen prettig in De Maasbode. De ruime en hoge binnenstraatjes bieden volop plek voor kinderen om veilig buiten te spelen. Ouders houden een oogje in het zeil door de hoge glazen pui, en ontmoeten elkaar op de binnenstraatjes.

Ontdek het gebied

Onze partners

Gezinswoningen midden in de stad
De Maasbode is een bijzonder project midden in de stad waar gezinnen kunnen wonen. Vooral het wonen in een eengezinswoning in een ‘eigen woonstraatje' op hogere verdiepingen is uniek te noemen. Buren kunnen elkaar hier ontmoeten en kinderen veilig samen spelen. In Rotterdam kijken we uit naar de komst van nog meer van dit soort concepten, want de ruimte die we hebben is beperkt en hiermee ontstaat er als het ware een wijk op hoogte
Bas Kurvers
Voormalig wethouder Gemeente Rotterdam
Wanneer je het gebouw van de grond tot aan de top bekijkt, vind je alle elementen van een woongebied terug. Met een gezamenlijke entree, waar je elkaar ontmoet en winkels vindt. Daarboven lofts en appartementen, omgeven door de dynamiek van de stad. Verder naar boven vind je straten met klassieke gezinswoningen met groen en een voor- en achterom. De appartementen bovenin, zorgen voor rust en zicht op de stad. Met uiteraard zeer ruime woningen bovenin het gebouw, met alle luxe die daarbij hoort
Evert Kolpa
Architect Van Bergen Kolpa Architecten

Op de hoogte blijven van ons werk?