Project 24/47

Hoog Stratum

Eindhoven

Het verhaal achter Hoog Stratum

Midden in het centrum van Eindhoven staat Hoog Stratum. Een prachtig appartementengebouw met 36 hoogwaardig afgewerkte appartementen. De woningen zijn gesitueerd in een fraai complex op een bijzondere plek in het hartje van Eindhoven. Nieuwbouw, ontwikkeld en gebouwd met respect voor de historie, waarmee de herinneringen aan het verleden worden vastgehouden. Door zorgvuldig samenspel tussen alle betrokken partijen heeft de ontwikkeling van Hoog Stratum geleid tot een gebouw met betekenis voor de stad.

Hoog Stratum in getallen

36
appartementen
1
gemeenschappelijke binnentuin
20
woningtypes
1
ondergrondse parkeerkelder
Hoog Stratum 001
Wonen met de sfeer van toen, maar de luxe van vandaag

Vroeger leerde je op deze plek zwemmen. Later kon je er muziekles volgen, leren schilderen en andere vormen van kunst beleven bij het Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Om de historische waarde van het voormalig Sportfondsenbad te behouden, werden een aantal belangrijke gevels herbouwd met de oorspronkelijke gevelindeling. De nieuwe bakstenen werden bij dezelfde fabriek gebakken als waar dat in 1935 is gebeurd voor de bouw van het zwembad.

Zo bleven de kenmerkende gevels behouden en dienden ze als architectonisch vertrekpunt bij de verdere ontwikkeling. In het gebouw zijn meer verwijzingen naar het verleden te vinden, zoals de druppelvormige lampen en de zwembadtegeltjes in de gemeenschappelijke ruimtes. Het resultaat: een comfortabel, modern woongebouw met herkenbare Eindhovense wortels.

Een fraai nieuw woongebouw dat door het opnemen van de karakteristieke en herkenbare façade heel vertrouwd aanvoelt. Een echte aanwinst voor de binnenstad van Eindhoven.
Martijn Knapp
Martijn Knapp
Ontwikkelaar
Mail Martijn Knapp

De ontwikkeling van Hoog Stratum

Hoog Stratum 007
Hoog Stratum 003
Hoog Stratum 006
Hoog Stratum 004
Hoog Stratum 005
Hoog Stratum 001
Hoog Stratum 000
Hoog Stratum 002

Gemeenschappelijke binnentuin

Behalve veel aandacht aan het gebouw speelt het groen rondom het gebouw een belangrijke rol. Het U-vormige appartementencomplex heeft een prachtige binnentuin. Een aantal appartementen op de begane grond hebben in de binnentuin een privéterras. Zo heeft het gebouw samen met de ontworpen tuin aan de straatzijde een fraai groen karakter gekregen. Onder de binnentuin bevindt zich de parkeergarage met bergingen en parkeerplaatsen. Voor ieder appartementen is minimaal één parkeerplaats beschikbaar gesteld.

Hoog Stratum 002

Heel vroeger leerde je er zwemmen en later volgde je muziekles, kon je schilderen en andere vormen van kunst beleven. Het voormalig Dommel- of Sportfondsenbad, en later het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), is her-ontwikkeld.

Ontdek het gebied

Onze Partners

Wat zeggen onze partners?
Een binnenstedelijke opgave met een duidelijke verwijzing naar de rijke historie van deze plek. Hier stond het eerste golfslagbad van Europa waar veel Eindhovenaren zwemles hebben gehad. Samen met de groene inrichting rondom het gebouw geeft dit een grote kwaliteitsimpuls aan locatie.
Bas Dikker
Projectontwikkelaar CRA Vastgoed

Op de hoogte blijven van ons werk?