Project 18/47

Het Balkon van Maassluis

Maassluis

Het verhaal achter Het Balkon van Maassluis

Het Balkon van Maassluis ligt direct aan de Nieuwe Waterweg in Maasluis. Deze drukbevaren scheepvaartroute komt uit op de Noordzee. Vanuit de woningen is een rijke diversiteit aan schepen te zien. In 4 fasen worden ruim 1.000 woningen gerealiseerd. Met de grote variëteit aan woningtypen, is er voor iedere woonwens een woning te vinden. Er komen huur- en koopwoningen in het lage, midden- en hogere segment. En een mix van eengezinswoningen en appartementen. Het Balkon van Maassluis is een duurzame wijk waar de hele wereld letterlijk aan je voorbij vaart.

Het Balkon van Maassluis in getallen

113
sociale huurwoningen
214
betaalbare koop- en huurwoningen
188
middeldure koopwoningen
537
eengezinswoningen
Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Het Balkon van Maassluis: wonen in martieme sfeer Foto's ©Daria Scagliola
Luxe wonen aan het water

In de boulevardwoningen en woongebouw Neerlandia kunnen bewoners vanaf hun bank genieten van alle schepen die voorbij varen. Op deze levendige plek met schitterend uitzicht, realiseren luxe én betaalbare woningen in bijzondere architectuur. Bij de vormgeving van de ruime balkons, is rekening gehouden met de windrichting. Zo zit je altijd beschut te genieten van het weidse water. Met een winkelcentrum, het oude dorpscentrum, een brede school met kinderopvang, natuurspeeltuin Avonturis én een metrostation om de hoek, woon je in Het Balkon van Maassluis heerlijk centraal.

De bijzondere architectuur van het Balkon van Maassluis is een eyecatcher aan de maritieme Nieuwe Waterweg. Een prachtige plek om te wonen
Paul Becht Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Paul Becht
Ontwikkelingsmanager
Mail Paul Becht

De ontwikkeling van Balkon van Maassluis

Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

Samen met woningcorporatie Maasdelta realiseren we betaalbare woningen in Het Balkon van Maassluis. Zo leveren we een bijdrage aan de grote vraag naar passende woningen voor starters, senioren en gezinnen die graag in Maassluis willen blijven wonen.

In Het Balkon van Maassluis komen 113 nieuwe sociale huurappartementen. Daarnaast realiseren we huur-en koopwoningen in het middensegment. Zo zorgen we voor doorstroming op de woningmarkt en voorzien in een woonbehoefte voor de doelgroepen die op de huidige woningmarkt moeilijker aan een woning komen.

De woningen in Het Balkon van Maassluis zijn klaar voor de toekomst. Ze worden gasvrij opgeleverd met een warmtepomp en vloerverwarming. Ook zijn ze bestand tegen de veranderingen in het klimaat.

Een mooi voorbeeld van klimaatbestendig bouwen zijn de groene daken op woongebouw Neerlandia. Een groen dak werkt als extra isolatielaag: in de zomer zijn de woningen koeler, en in de winter wordt warmte beter vastgehouden. Daarnaast vangt een groen dak overtollig water op bij hevige regenbuien. De laan- en hofwoningen worden verwarmd met een bodemwarmtepomp. In de boulevardwoningen zorgt een luchtwarmtepomp voor verwarming van de woning. De duurzame woningen van MorgenWonen zijn gebouwd met prefabelementen. Hierdoor kon er snel worden gebouwd: maar liefst één woning per dag. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit: onderhoudsarm, gasloos én nul-op-de-meter.

Het Balkon Van Maassluis Maassluis Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

In Het Balkon van Maassluis staan heel duurzame luxe én betaalbare woningen aan het prachtige weidse water van de Nieuwe Waterweg. Hier woon je in maritieme sfeer. De appartementen, penthouses en eengezinswoningen liggen nabij veel voorzieningen.

Ontdek het gebied

Onze partners

Onze partners aan het woord
Het Balkon van Maassluis is een prachtige wijk, met mooie architectuur, direct aan de Waterweg, dicht bij de winkels en naast het metrostation
Sjoerd Kuiper
Wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Gemeente Maassluis

Op de hoogte blijven van ons werk?