Project 29/47

Hyde Park

Hoofddorp

Het verhaal achter Hyde Park

In Hoofddorp in de Haarlemmermeer transformeert BPD samen met Snippe Projecten het voormalige kantorenterrein Beukenhorst-West naar een nieuwe dynamische woonomgeving. Hyde Park is dé nieuwe stadswijk met hoofdstedelijke allure op een steenworp afstand van Amsterdam. Hyde Park wordt een groene en levendige wijk en ligt op een ideale centrale locatie in Metropoolregio Amsterdam. Hier worden koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen gerealiseerd. Designarchitectuur, riante balkons en dakterrassen en veel aandacht voor de publieke ruimte maken Hyde Park tot een bijzonder project en een aangename plek om te wonen.

Hyde Park in getallen

3.300
koopwoningen
800
sociale huurwoningen
4
minuten van Schiphol
12
minuten van zakendistrict Zuidas
Hyde Park BPD 002
Divers woningaanbod

BPD gaat samen met Snippe Projecten Hyde Park in Hoofddorp realiseren. Twee ervaren en gerenommeerde ontwikkelaars zetten daarmee gezamenlijk de schouders onder een van de grootste gebiedsontwikkelingen in de Benelux. Het aanbod in type woningen is divers - met specifieke aandacht voor verschillende gezinssamenstellingen en veranderende behoeftes. Variërend van studio’s tegen aantrekkelijke huurtarieven tot koophuizen voor gezinnen.  

We kunnen in Hyde Park invulling geven aan onze ambitie om woongebieden te ontwikkelen voor mensen met een verschillende achtergrond. Betaalbaarheid is daarin belangrijk
Harm Janssen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Harm Janssen
CEO
Mail Harm Janssen

De ontwikkeling van Hyde Park

Hyde Park BPD 009
Hyde Park BPD 012
Hyde Park BPD 004
Hyde Park BPD 005
Hyde Park BPD 040
Hyde Park BPD 039
Hyde Park BPD 007
Hyde Park BPD 008

Hoofddorp ontwikkelt zich tot een toekomstbestendige en meer levendige stad, waar werken, wonen en voorzieningen veel meer met elkaar vermengen. Een stad met een goede mix van functies met de veerkracht om nieuwe functies op te nemen. Een stad waar de bewoners en ondernemers zich mee verbonden voelen en in willen investeren. Bovendien een stad die goed verbonden is aan het stedelijk netwerk binnen de metropoolregio Amsterdam.

Beukenhorst-West, het gebied tussen het winkelcentrum van Hoofddorp en het station, speelt hierin een belangrijke rol. In een open proces is gewerkt aan een verbetering van de samenhang en levendigheid van Hoofddorp. Dit proces heeft geresulteerd in het ‘Inrichtingsplan & ontwikkelstrategie Hoofddorp Centraal’, Beukenhorst-West maakt een gezichtsbepalend deel uit van Hoofddorp Centraal. Beukenhorst-West zal transformeren van een kantorenwijk naar een stadswijk (werken, gemengd met wonen en bijbehorende voorzieningen): ‘Hyde Park’.

Hyde Park BPD 005

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. De wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Haarlemmermeer. Een transformatie waar BPD vanaf 2020 bij betrokken is en die circa 7 jaar in beslag zal nemen.

Onze partners

Locatie als belangrijke troef
Deze samenwerking is niet alleen goed voor Hyde Park, maar ook voor onze beide organisaties. BPD heeft in haar 75-jarige bestaan een schat aan ervaring opgedaan met andere grote gebiedsontwikkelingen waar wij ook weer het nodige van kunnen opsteken. En omgekeerd hebben wij met het Hyde Park House, met zijn complete design-modelwoningen, een persoonlijk verkoopconcept dat voor BPD weer aantrekkelijk is.
André Snippe
CEO Snippe Projecten
Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren in Hyde Park. Het is goed dat hier straks ook plek is voor sociale huurappartementen, waar we vooral veel starters op de woningmarkt blij mee gaan maken.
Viviane Regout
Directeur Portefeuillevernieuwing Ymere

Ontdek het gebied

Op de hoogte blijven van ons werk?