Tentoonstelling 44 x 32 x 7 – Vedute editie 2022

In samenwerking met BPD presenteert Stichting Vedute in het Burgerweeshuis de tentoonstelling ‘44 x 32 x 7 – Vedute editie 2022’. In de tentoonstelling worden de zes nieuwe ruimtelijke manuscripten getoond, die in opdracht van Vedute in 2022 zijn gemaakt.
  • Publicatiedatum: 30 november 2022
Vedute Sabinemarcelis (2)
44 x 32 x 7 – Vedute editie 2022, Sabine Marcelis
Vedute

Vedute is in 1991 opgericht met als doel om een bibliotheek van ruimtelijke manuscripten op te bouwen: een verzameling driedimensionale objecten die als gevisualiseerde gedachten het begrip ruimte zichtbaar en toegankelijk maken.

Jaarlijks nodigt Vedute kunstenaars, vormgevers, architecten en personen werkzaam in andere disciplines uit om hun persoonlijke opvattingen over ruimte te verbeelden in een gesloten driedimensionale vorm met als maatvoering 44 x 32 x 7 cm. Anders dan boeken, geven ruimtelijke manuscripten hun inhoud vooral prijs door het beeld te laten spreken.

Tentoonstelling Burgerweeshuis Vedute Editie 2022 1
44 x 32 x 7 – Vedute editie 2022, tentoonstelling Burgerweeshuis
Manuscripten in het Burgerweeshuis

De manuscripten van deze editie zijn gemaakt door Happel Cornelisse Verhoeven, Sabine Marcelis, Kathrin Schlegel, Jonas Vansteenkiste, Levi van Veluw en Leo Vroegindeweij. 

Het Burgerweeshuis vormt een bijzondere achtergrond voor de zes nieuwe Vedute aanwinsten. Naast de manuscripten worden werken uit de BPD Kunstcollectie getoond van kunstenaars die in het verleden een manuscript voor Vedute hebben gemaakt of van kunstenaars waarvan hun werk thematisch overeenkomt met de manuscripten: kunst waarin ruimte een rol speelt.

Na de tentoonstelling in het Burgerweeshuis worden de manuscripten toegevoegd aan de Vedute collectie die is ondergebracht bij Het Nieuwe Instituut.

Bekijk de website voor meer informatie over Stichting Vedute

Op de hoogte blijven van ons werk?