Prinses Beatrix opent nieuw bezoekerscentrum Kinderdijk

Afgelopen zaterdag heeft Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden het nieuwe Bezoekerscentrum geopend in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. BPD Cultuurfonds heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van het bezoekerscentrum.
  • Publicatiedatum: 11 september 2019

De opening markeerde het einde van een traject dat al voorzichtig werd ingezet in 1997, het jaar waarin het unieke Kinderdijkse molencomplex officieel in de UNESCO Werelderfgoedlijst werd opgenomen. Cees van der Vlist, directeur van Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk (SWEK): ‘We zijn nu ruim 20 jaar verder. De route was er één vol hobbels, uitdagingen en tegenslagen. Vele jaren voorbereiding ging vooraf aan de grondige metamorfose van de entree van dit iconische stukje Nederland.’ Prinses Beatrix ging in gesprek met een aantal vrijwilligers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. De beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen liet zich uitgebreid bijpraten over het reilen en zeilen binnen UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Grotendeels uit glas

Het Bezoekerscentrum is ontworpen door Dorus Meurs en Michael Daane Bolier van architectenbureau M& DB. In het bezoekerscentrum – dat voor een belangrijk deel uit glas bestaat – is een ontvangstruimte waar entreetickets worden verkocht en een introductiefilm van Kinderdijk wordt vertoond. Verder herbergt de begane grond een souvenirshop en een horecagedeelte met fraai uitzicht op het molencomplex. In de kelder van het pand, dat deels in het water is gebouwd, zijn onder meer de keuken en toiletten gehuisvest.

Bezoekbeatrixkinderdijk Ceesvdwal 4
Bezoekbeatrixkinderdijk Ceesvdwal 6
Bezoekbeatrixkinderdijk Ceesvdwal 9

Op de hoogte blijven van ons werk?