Onthulling Spiegel van de Hemel en opening tentoonstelling André Volten

Op dinsdag 18 juni is de sculptuur Spiegel van de Hemel van beeldend kunstenaar André Volten feestelijk onthuld in bijzijn van onder andere Trude Hooykaas – adviseur Stichting André Volten – de eigenaren van het Burgerweeshuis, vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam en andere genodigden. Aansluitend is de tentoonstelling over André Volten in het Burgerweeshuis geopend.
  • Publicatiedatum: 21 juni 2019
Voorkeur Spiegelvandehemel 4 (1)

Spiegel van de Hemel

De 20 meter hoge sculptuur ‘Spiegel van de Hemel’ is in 1986 aangekocht ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Bouwfonds. Nadat de sculptuur van 1986 tot 2018 in Hoevelaken heeft gestaan, heeft het werk nu een nieuwe plek gekregen bij het huidige onderkomen van BPD: het Burgerweeshuis in Amsterdam. De sculptuur krijgt een prominente plek aan de Amstelveenseweg

André Volten

André Volten (1925 - 2002) is één van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de tweede helft van de 20e eeuw en behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst. Talrijke sculpturen, in staal, roestvrijstaal, graniet en messing, zijn in de openbare ruimte in Nederland en Duitsland te zien. Zijn werk is vaak volledig geïntegreerd in de leefomgeving; het maakt deel uit van de stedelijke inrichting en van de architectuur. De relatie tussen het kunstwerk, de omgeving en de toeschouwer stond voor Volten altijd centraal in het creatieproces.

Op de hoogte blijven van ons werk?