Lichtkunstwerk 'Binckhorst'

Binck Kade - de twee woontorens die door BPD zijn ontwikkeld met in totaal 113 woningen, worden in september 2022 opgeleverd. Kunstenaar Peter Vink heeft een ontwerp gemaakt voor een lichtkunstwerk in de kop van het gebouwencomplex aan de Binck Kade in Den Haag.
  • Publicatiedatum: 14 september 2022
Binckhorst Gevelkunst Balkons
Lichtkunstwerk

Het lichtkunstwerk bestaat uit vier lichtobjecten en is zichtbaar vanuit de openbare ruimte van de Binck Kade, het Binck Eiland en de directe omgeving. De kunstenaar heeft zich voor zijn ontwerp laten inspireren door de geschiedenis van het Binck Eiland, waar tot 2015 de drukkerij/uitgeverij SDU was gehuisvest. De ‘stapel papieren’, die op vier hoeken aan de bovenkant in het gebouw wordt gemonteerd, maken de geschiedenis van het gebied weer voelbaar. Peter Vink heeft een origineel en haalbaar ontwerp gemaakt, dat dient als baken in het gebied en de uitstraling van het gebied verhoogt. De kunstopdracht is tot stand gekomen in samenwerking met Rien de Ruyter van Klunder Architecten, Sabrina Lindemann als kwartiermaker van de Binckhorst, Vorm Bouw en BPD.

Samenwerking

De kunstopdracht is tot stand gekomen in samenwerking met Rien de Ruyter van Klunder Architecten, Sabrina Lindemann van Stichting OpTrek en kwartiermaker van de Binckhorst, Vorm Bouw en BPD. Peter Vink heeft een origineel en haalbaar ontwerp gemaakt, dat dient als baken in het gebied en de uitstraling van het gebied verhoogt.

Binck Eiland

Het Binck Eiland bestaat uit drie deelprojecten: De Binck (ontwikkeld door Local), Binck Plaats (ontwikkeld door VORM) en Binck Kade (BPD). Binck Eiland maakt deel uit van een bredere transformatie van de Binckhorst, een industrie- en bedrijventerrein in transitie. De ontwikkelingscombinatie Binck Zuid met Kraaijvanger Architects en Klunder Architecten en landschapsarchitect Bosch en Slabbers transformeerden het gebied voor wonen en werken.

Op de hoogte blijven van ons werk?