Kunstwerk Kantelen door Maze de Boer in Utrecht Leidsche Rijn

Voor de nieuwe stadswijk Grauwaart, Singelkwartier (Leidsche Rijn, Utrecht) ontwierp kunstenaar Maze de Boer het kunstwerk ‘Kantelen’. BPD heeft het kunstwerk aan de gemeente Utrecht geschonken. Het werk staat aan de André Voltenlaan in het park Grauwaart.
Kantelen Maze De Boer Small 3
Singelkwartier

Singelkwartier ligt in Grauwaart, het nieuwste deel van Utrecht Leidsche Rijn. In 2009 werd de eerste paal de grond ingeslagen. Eind 2017 zijn de laatste woningen opgeleverd. Alle 262 huizen zijn verkocht, gebouwd en bewoond. De stadswijk met zowel statige lanen en singels met hoge herenhuizen als een beschermd ‘binnengebied' met ‘verstilde binnenstedelijke hofjes' is geïnspireerd door de stedenbouw van de late 19e eeuw. Hofjes met hofwoningen vormen de kern van de wijk. Hieromheen staan 3 typen woningen: De Lanen, De Brink, De Singels.
  

Kunstwerk

De straatnamen in het Singelkwartier verwijzen naar verschillende beeldhouwers, waaronder André Volten. Kunstenaar Maze de Boer heeft zich bij het ontwerp voor park Grauwaart onder andere laten inspireren door het werk van Volten en door kasteel Grauwaart dat vroeger in het park stond. Daarnaast heeft hij in het ontwerp onder andere het spiegelbeeld van een grote stad en silhouetten van de gevels als ‘schaduw afgietsels in het gras’ verwerkt. Bewoners zijn nauw betrokken geweest bij de uitwerking van het ontwerp van de kunstenaar.

Op de hoogte blijven van ons werk?