BPD wint Haagse Woonprijs met Leyhof in Proeftuin Erasmusveld

Gebouw Leyhof heeft de Haagse Woonprijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Wonen in Den Haag en waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. Wethouder Robert van Asten (stedelijke ontwikkeling) overhandigde tijdens het symposium ‘Soft City’ de prijs.
  • Publicatiedatum: 29 november 2022

Gebouw Leyhof werd door de jury tot winnaar uitgeroepen vanwege de enorm positieve impact op de omgeving, de mooie dichtheid en een bijzondere mix aan betaalbaar woonprogramma. De architectuur van Studio Ard Hoksbergen i.s.m. Workshop Architecten heeft oog voor detail. Het gebruik van het gebouw biedt - ook ongevraagd - veel ruimte voor ontmoeting, samen wonen en samen leven.

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: 'Leyhof in woongebied Proeftuin Erasmusveld is meer dan alleen een aantal woningen bij elkaar. Je kan hier bewust anders wonen. En dat betekent dat je op een duurzame manier met elkaar samenleeft in dit gebied. Proeftuin Erasmusveld verbindt twee wijken met elkaar; Wateringse Veld en Den Haag Zuidwest. Op die manier denken wij een mooie bijdrage te leveren aan de woningvoorraad in Den Haag.'

Proeftuin Erasmusveld Den Haag
Samen wonen, samen leven

Leyhof is een duurzaam woongebouw met 33 stadswoningen en erboven 75 appartementen. Het gebouw grenst aan een ecologische zone en in het hart van het gebouw ligt een daktuin met ruimte voor ontmoeting. De energiezuinige woningen zijn voorzien van de modernste technieken. Het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw, zoals een paviljoen, logeerkamer, wasbar en deelbibliotheek draagt bij aan het samen wonen en samen leven. Het ontwerp van Leyhof is tot stand gekomen na een ontwerp-prijsvraag voor jonge architecten. 

Leyhof is meer dan alleen een aantal woningen bij elkaar. Je kan hier bewust anders wonen. En dat betekent dat je op een duurzame manier met elkaar samenleeft
Wicher Mol Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Wicher Mol
Ontwikkelingsmanager
Mail Wicher Mol

Over Proeftuin Erasmusveld

Tussen de wederopbouwwijk Den Haag Zuid-West en omliggende Vinex-wijken ontstaat een nieuw, duurzaam woongebied: Proeftuin Erasmusveld. In totaal komen er circa 370 woningen. Appartementen en stadswoningen in woongebouw Leyhof. In De Velden komen 5 hofjes met grondgebonden koopwoningen en sociale huurwoningen plus 2 woonblokken betaalbare woningen voor BPD Woningfonds.

BPD heeft de Leyhof ontwikkeld in nauwe samenwerking met Studio Ard Hoksbergen i.s.m. Workshop Architecten (Ivar van der Zwan en Milad Pallesh), Flux landscape architecture ism OTO landscape architecture en BURA urbanism. 

Meer lezen over Proeftuin Erasmusveld

Op de hoogte blijven van ons werk?