Etalages De Regentes in Uithoorn

BPD schonk samen met UBA Bouw vier grote foto’s voor in de etalagekozijnen in de plint van het gebouw De Regentes in Uithoorn.
Uithoorn 40
Foto's

Op de locatie van het project, aan de Amstel en naast de 17e eeuwse Thamerkerk, stond oorspronkelijk een asfalt centrale. Daarna was het de AMC zuivelfabriek, die later werd overgenomen door Campina en in 1997 haar deuren sloot. Met hulp van de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel en Aviodrome zijn oude (lucht)foto’s gevonden van de AMC Fabriek. Deze zijn door ontwerpster Ricky Rijkenberg bewerkt en, op groot formaat afgedrukt en in de etalagekozijnen geplaatst. De foto’s zijn aangelicht waardoor ze ook ’s avonds goed te zien zijn.  

Over De Regentes

De nieuwe wijk is een veilige en kindvriendelijke buurt die goed aansluit om de huidige bebouwing. Rond het centrale plantsoen staan eengezinswoningen met een karakteristieke jaren '30 architectuurstijl. Aan de noordwestzijde, langs de Thamersloot zijn levensloopbestendige semibungalows gebouwd. Direct aan de Amstel staat nu het appartementengebouw De Regentes. Door te spelen met kleur, hoogte en breedte, ontstaat een afwisselende en levendige gevel dat doet denken aan de Amsterdamse grachtenpanden. In het verlengde van het appartementengebouw, tegenover de Thamerkerk, volgt in de nabije toekomst bebouwing bestaande uit een kleinschalig appartementengebouw óf een aantal royale stadswoningen.

Op de hoogte blijven van ons werk?