BPD schenkt Crystal Tree van kunstenaar Hans van Bentem aan gemeente Alkmaar

Het kunstwerk Crystal Tree van kunstenaar Hans van Bentem is een icoon aan de Veneetse Kade in Alkmaar. Het werk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen BPD, de gemeente Alkmaar en een aantal bewoners van de Veneetse Kade.
Veneetse Kade Alkmaar 2
Kunstwerk

Een kunstcommissie, bestaande uit medewerkers van de gemeente Alkmaar en BPD, de architect en drie bewoners heeft na een selectieprocedure gekozen voor het ontwerp van kunstenaar Hans van Bentem. Hij is erin geslaagd om een verbinding aan te gaan met architectuur, de geschiedenis van het gebied en het Noord-Hollands kanaal. Van Bentem heeft vele kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd.
  

Alkmaarse collectie

Wethouder Cultuur Anjo van de Ven (OPA): 'Door de samenwerking tussen alle betrokkenen: bewoners, gemeente, projectontwikkelaar, bouwers en kunstenaars is het gelukt om met behoud van kwaliteit het beste kunstwerk op de juiste plaats te realiseren. Dit prachtige kunstwerk is niet alleen een geschenk aan de buurt, maar ook voor de stad. Crystal Tree maakt nu deel uit van de Alkmaarse collectie en daar kan ik als wethouder Cultuur alleen maar trots op zijn.'
 

Iets teruggeven

BPD heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Alkmaar, in totaal circa 180 appartementen en 42 grondgebonden woningen gerealiseerd, direct gelegen aan het Noord-Hollands kanaal. BPD wilde de bewoners iets 'teruggeven' voor hun geloof in de wijk en de gemeente bedanken voor de professionele en prettige samenwerking van de afgelopen 10 jaar. 

Op de hoogte blijven van ons werk?