BPD Dossier #8

BPD Dossier #8 gaat over digitalisering. Hoe ver zijn de digitale ontwikkelingen in de Nederlandse vastgoedketen? En welke innovaties kunnen we nog verwachten? Maar nog belangrijker: draagt digitalisering ook daadwerkelijk bij aan het creëren van een prettige leefomgeving? Lees deze editie online en meld u onderaan deze pagina aan om de volgende edities ook kosteloos op uw deurmat te ontvangen.
  • Publicatiedatum: 20 oktober 2022
BPD Dossier gratis ontvangen?
Experts digitalisering Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Een uitdagende marathon, die pas net is gestart

Als toonaangevende gebiedsontwikkelaar wil BPD in Nederland ook de digitale ketenregisseur zijn. Digital experts Erik van der Wal, Erik Leijten en Erik Nieuwenburg lichten toe hoe die ambitie zich vertaalt in de gebruikte tools, werkwijze en bedrijfscultuur.

Je moet nu durven instappen, anders begin je nooit
Erik Nieuwenburg
Erik Nieuwenburg
Directeur Digitale Transformatie
Mail Erik Nieuwenburg
Thijs Broekhuizen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Thijs Broekhuizen
Gedeelde data maken alle belangen direct duidelijk

In de maatschappij zorgt digitalisering voor snelle en grote veranderingen. Ook voor het vastgoed ziet wetenschapper Thijs Broekhuizen volop kansen. 'Dit kan voor gebiedsontwikkeling een uitgelezen mogelijkheid zijn.

Innovatie is geen lineair proces waarbij je naar een stip op de horizon toe werkt
Thijs Broekhuizen
Universitair hoofddocent Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen
Digitalisering Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Samen werken, samen delen

Alle lichten staan op groen: als de vastgoedketen de digitale transformatie omarmt, kan er sneller, beter en efficiƫnter worden ontwikkeld en gebouwd. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Marjolein Jansen, oud-bestuurslid Kadaster en programma-directeur-generaal Ruimtelijke Ordening, deelt haar visie.

Alle partijen zouden volgens dezelfde definities en stelsels moeten werken. Door digitalisering kan en moet je afspraken met elkaar maken.
Marjolein Jansen
Oud-bestuurslid Kadaster en programma-directeur-generaal Ruimtelijke Ordening

BPD Dossier ontvangen?