Duurzaam ontwikkelen

Energietransitie hoort vóór stedenbouw

Nieuwe stedenbouwkundige ontwerpen houden onvoldoende rekening met de strengere energiezuinigheidseisen na 2020. Energietransitie zou vanaf het begin mee moeten worden genomen. Anders lopen we straks vast.

Lees verder

"Elke duurzame droom heeft onze steun om deze te verwezenlijken"

Gebieden, gebouwen en woningen duurzaam en verantwoord ontwikkelen zit in het DNA van BPD. Patrick Joosen, regiodirecteur Zuid-West: "We zijn over de volle breedte met aandacht voor de omgeving, materialen en grondstoffen bezig. In al onze projecten komen onze vier duurzaamheidspijlers energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie en gezond wonen en leven terug."

Lees verder

BPD wil zo snel mogelijk al 100% van haar woningen gasloos opleveren. Nu is dat al ruim 60%

Lees verder

De Zuivelfabriek in Eindhoven

Het voormalige fabrieksterrein van FrieslandCampina in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. Na 54 jaar sloot de fabriek in 2015 de deuren. Op het terrein staat een aantal clusters van historische gebouwen, zoals een ketelhuis, ijsfabriek en melkfabriek.

De komende jaren wordt hier een levendige wijk ontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De fabrieksgebouwen krijgen nieuwe functies en daarmee een nieuwe toekomst. Het plan, bedacht door BPD, gaat uit van wonen, werken en recreëren, met aandacht voor duurzaamheid en circulariteit.

Lees verder

Is blockchain dé katalysator voor energietransitie in woonwijken?

Consumenten en bedrijven die met zonnepanelen of zelfs een eigen windmolen óók producent van energie zijn, kunnen hun overschotten eenvoudig onderling verhandelen in een 'blockchain'. Een blockchain is een online kasboek waarop gebruikers eerlijk, transparant en door iedereen controleerbaar transacties bijhouden.

Een 'trusted party', zoals een bank, notaris of energiemaatschappij, is niet meer nodig en dat bespaart kosten. Zo draagt blockchain bij aan de transitie naar duurzame energie. 

Lees verder

Toekomstgerichte oplossingen
Column: Lof der domme mobiliteit
Meer weten
Duurzaamheid
Park070 Voorburg: duurzaam wonen en leven op de fundamenten van het CBS-gebouw
Meer weten
Toekomstgerichte oplossingen
“Appartementen Binck Kade, Den Haag zijn met slimme ramen heel energie-efficiënt”
Meer weten