Project 28/47

The Gustav & The George

Amsterdam

Het verhaal achter The Gustav & The George

Amsterdam Zuidas ontwikkelt zich tot een toekomstbestendig en meer levendig stadsdeel, waar werken, wonen en voorzieningen steeds meer met elkaar vermengen. In deze nieuwe dynamische woonomgeving heeft BPD, samen met AM, de aantrekkelijke en opvallende appartementengebouwen The George & The Gustav ontwikkeld. Hier zijn woningen voor diverse doelgroepen gerealiseerd. Designarchitectuur, riante balkons, dakterrassen, daktuinen en veel aandacht voor de publieke ruimte maken dit ensemble tot een bijzondere en aangename plek om te wonen.

The Gustav & The George in getallen

191
appartementen
46 m
bouwhoogte
10
min. van Schiphol
15
min. van Amsterdam-Centrum
The Gustav BPD 004
Foto's op deze pagina zijn van Ossip Architectuurfotografie
Eyecatchers van de Zuidas

The George en The Gustav is een project van de ontwikkelcombinatie Zuidschans, die bestaat uit BPD en AM. The George is een door DOK Architecten ontworpen appartementengebouw met  47 appartementen en penthouses met een woonoppervlakte vanaf 88 m2. De woonlagen en alle appartementen verschillen van vorm. De terrassen hebben oppervlakten van minimaal 12 m2 tot 69 m2. Onder het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd.

The Gustav telt 29 appartementen en 115 studio’s, verdeeld over twee gebouwen. In het noordelijk gelegen gebouw werden op de eerste tot en met de achtste verdieping 96 studio’s met een oppervlak van 32 m2 tot 50 m2 gebouwd. Het door KCAP Architecten ontworpen gebouw beschikt over een daktuin die als duinlandschap is ingericht. Verder zijn er meerdere ontmoetingsplekken in het gebouw zelf. In het zuidelijk gelegen gebouw zijn 19 studio’s gebouwd, met een woonoppervlakte van 32 m2 tot en met 45 m2. Verder telt dit gebouw 29 appartementen, variërend in grootte van  54 m2 t/m 137 m2. Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte van tussen de 10 m2 en 87 m2.

Een fundamentele bijdrage aan klimaatbewuste gebiedsontwikkeling in Amsterdam. Prettig en duurzaam wonen en leven in een stedelijke omgeving, nu en in de toekomst
Edward Zevenbergen
Edward Zevenbergen
Projectdirecteur
Mail Edward Zevenbergen

De ontwikkeling van The Gustav & The George

The Gustav BPD 001
The Gustav BPD 007
George Amsterdam 2 BPD
The Gustav BPD 003
George Amsterdam 1 BPD
The Gustav BPD 006
The Gustav BPD 002
The Gustav BPD 005

Groene en duurzame voorzieningen

Beide gebouwen in Zuidas kenmerken zich door veel groene en duurzame voorzieningen. Gebouw The George heeft een ruime voortuin met een bosachtige uitstraling. Binnen zorgt een atrium van 12 meter hoogte ervoor dat ook hier ruimte is voor bomen en bloeiende planten. Dat geldt ook voor de grote plantenbakken aan en op de balkons. Op het dak van The George wordt regenwater opgevangen. Een computergestuurd watergeef-systeem en druppelleidingen die in de plantvakken zijn geïntegreerd, zorgen ervoor dat de beplanting groen en gezond blijft. Ook het teveel aan water, door heftige regenval, wordt tijdig afgevoerd uit de plantenbakken.

Locatie als belangrijke troef

De wijk Zuidas is sterk in ontwikkeling en biedt als internationale toplocatie van Amsterdam volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen voor een gevarieerd publiek. De centrale plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid heeft een grote aantrekkingskracht. Met de dynamiek van de Zuidas om zich heen hebben de bewoners op deze plek de mogelijkheid zich volledig in rust en omringd door het groen op de dak-of binnentuin terug te trekken in hun eigen plek op de Zuidas.

The Gustav BPD 007

De terrassen van de appartementen met weldadig groen zorgen voor optimale privacy. Op het dak van The Gustav bevindt zich een prachtige gemeenschappelijke daktuin.

Onze partners

Aantrekkelijke en opvallende appartementengebouwen op de Zuidas
Het doel van het project is het creëren van hoogwaardige open ruimtes, op verschillende niveaus, die van bijzonder belang worden geacht in een dichtbebouwde wijk als Amsterdam Zuidas
Han van den Born
Architect en voormalig partner KCAP

Ontdek het gebied

Op de hoogte blijven van ons werk?