BPD is partner van HomePlan

Sinds 2019 is BPD partner van Stichting HomePlan. Stichting HomePlan zorgt voor huisvesting voor de allerkwetsbaarste gezinnen in Midden- en Zuid-Amerika en verschillende landen in zuidelijk Afrika. Daar waar de nood dus het allerhoogst is. De afgelopen vier jaar hebben we al meer dan 100 gezinnen een nieuw huis, thuis en daarmee een toekomst gegeven. Ook dragen we bij aan computerscholen, moestuinen en een bakkerij. De komende jaren zetten wij deze steun onverminderd voort. 

Kinderenzuid Afrikajpg
Foto Bouw Huis HT 19 01
Hut Huiszuid Afrika
Dolendi 40Haïti

Over HomePlan

Stichting HomePlan is in 1997 opgericht om de allerarmsten van een thuis te voorzien. Elk mens in de wereld heeft recht op een veilig onderkomen. Een huis om een thuis te creëren en daarmee een toekomst op te bouwen. HomePlan werkt altijd samen met lokale partners om de meest kwetsbaren en allerarmsten te kunnen bereiken. Zij hebben immers de beste kennis van lokale gebruiken en cultuur en bieden goede nazorgtrajecten aan naast huisvesting. Hiermee ondersteunen we mensen in hun verdere ontwikkeling en bieden wij hen de kans op een betere toekomst. Door mensen zelf te laten bijdragen en meebouwen aan het toekomstige huis neemt de verbondenheid en betrokkenheid toe.

Lees meer over HomePlan

Het partnership tussen BPD en HomePlan

BPD schenkt ieder jaar tientallen gezinnen een woning. Dit zijn woningen voor de allerkwetsbaarste gezinnen in Midden- en Zuid-Amerika en verschillende landen in zuidelijk Afrika. De afgelopen vier jaar hebben we al meer dan 100 gezinnen een nieuw huis, thuis en daarmee een toekomst gegeven. De komende jaren blijven we deze steun onverminderd voortzetten. Als onderdeel van ons partnership mogen ieder jaar tien collega’s – vijf uit Nederland en vijf uit Duitsland – naar verschillende projecten meegaan op bouwreis om zelf een week mee te bouwen aan een aantal van deze huizen. 

Impact BPD x HomePlan

De structurele samenwerking met BPD heeft voor HomePlan betekend dat zij de aanbevelingen uit hun impactstudie konden gaan opvolgen: het bouwen van een permanente woning met bouwtechnieken waarbij de bewoners betrokken worden. Zo bouwen zij niet alleen aan huizen maar ook aan de fundamenten van een gemeenschap. 

Lees meer over de projecten van HomePlan

Foto Bouw Huis En Oude Huis HT 19 01
In gesprek met
Wij zijn ontzettend trots op deze mooie samenwerking met BPD, met wie we de afgelopen drie jaar al geweldige projecten uit hebben mogen voeren. Zo hebben we samen huizen gebouwd in Mulima, een landbouwproject opgezet in Guatemala en een bakkerij gerealiseerd in Mulima. We hopen in de toekomst weer samen op bouwreis te kunnen en mooie projecten op te kunnen zetten en kijken uit naar een mooie samenwerking met BPD!
Marike van Seeters
Directeur Stichting Homeplan
Bij BPD vinden we dat iedereen recht heeft op een thuis. Ook als je leeft op een plek op de wereld waar dat veel minder vanzelfsprekend is. 75 jaar geleden zijn we opgericht vanuit de maatschappelijke noodzaak en behoefte aan betaalbare woningen. Daar maken wij ons iedere dag opnieuw hard voor in Nederland en Duitsland. Stichting HomePlan doet dat voor de allerkwetsbaarste mensen in de wereld. Door het schenken van huizen aan gezinnen die daar wonen, geven we hen de kans om een veilig thuis te creëren en vanuit daar een toekomst op te bouwen. Daar dragen we als BPD van harte een steentje aan bij.
Anoeska Van Leeuwen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Anoeska van Leeuwen
Directeur Marketing & Communicatie
Mail Anoeska van Leeuwen
Het is makkelijk je ogen te sluiten voor slechte leefomstandigheden buiten ons directe gezichtsveld. Des te mooier is het om dit in een breder perspectief te plaatsen en daarbij ook hulp te bieden. Een vertrouwde, veilige plek waar je jezelf kunt zijn. Dat gun ik iedereen! Overal ter wereld! Ik ben trots dat we daar als BPD een steentje aan bijdragen.
Peter Van Oeveren Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Peter van Oeveren
Regiodirecteur Noord-West
Mail Peter van Oeveren

Op de hoogte blijven?