Voor het eerst online inschrijven voor huurwoningen BPD Woningfonds

Vandaag is de eerste online inschrijving gestart voor 45 middenhuurwoningen in de wijk Park Triangel in Waddinxveen. Hiermee zet BPD Woningfonds een belangrijke stap: woningzoekenden kunnen zich online inschrijven voor een middeldure huurwoning waardoor een betaalbare woning voor 45 huishoudens binnen handbereik komt.

De 45 appartementen zijn bestemd voor huishoudens met een inkomen tussen een en twee keer modaal en hebben een huurprijs van € 675 tot € 995 per maand. De 2- of 3 kamerappartementen hebben een woonoppervlakte van 36 m2 tot 95 m2, hebben een balkon of buitenruimte en liggen op een steenworp afstand van het treinstation. Voor de verhuur van de appartementen is een aantal voorwaarden opgesteld, waaronder een minimale bruto inkomenseis van vier keer de netto maandhuur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 2 maart aanstaande en de oplevering van de betaalbare woningen is naar verwachting in mei van dit jaar.

Vliegende start BPD Woningfonds

Eind vorig jaar is BPD Woningfonds opgericht door BPD en Rabobank om een bijdrage te leveren aan het schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen in Nederland. De komende tien jaar voegt het fonds 15.000 nieuwe duurzame, middeldure huurwoningen toe aan de woningmarkt. De overgrote meerderheid van deze huurwoningen heeft een netto huur van 1.000 euro of minder per maand. Met gemeentes en woningcorporaties verkent BPD actief de mogelijkheden om middeldure huurwoningen te ontwikkelen in stedelijke gebieden waar de druk op woningmarkt het grootst is.

Met de overname van 1.000 huurwoningen uit een bestaande interne beleggersportefeuille heeft het fonds in januari van dit jaar een vliegende start gemaakt. Van deze middeldure huurwoningen zijn er al 500 in verhuur. De overige 500 woningen zijn in aanbouw of in ontwikkeling. Park Triangel heeft de primeur met de online verhuur van middeldure huurwoningen. In de toekomst worden alle huurwoningen van BPD Woningfonds online te huur aangeboden via BPD.nl.

Op de hoogte blijven van ons werk?