BPD voltooit Oosterdokseiland in Amsterdam met oplevering City Campus aan Booking.com

De laatste jaren is het Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen, winkelen, sporten en ook uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Het Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. Met de oplevering van City Campus aan Booking.com is de voltooiing van deze imposante gebiedsontwikkeling na 22 jaar een feit.
  • Publicatiedatum: 29 november 2022

De Grand Finale, de invulling van het laatste deelplan is het sluitstuk voor de totstandkoming van dit gebied, met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad. Het door UNStudio/Ben van Berkel ontworpen unieke en duurzame gebouw omvat in totaal 72.500m2, met publieke voorzieningen, 41 appartementen en kantoorruimte.

Op 28 november 2022 is het gebouw in aanwezigheid van wethouder Van Dantzig van gemeente Amsterdam, opgeleverd aan Booking.com. Een van de grootste werkgevers van Amsterdam vestigt haar nieuwe hoofdkantoor op deze zeer centrale plek in de stad en neemt medio 2023 haar intrek in het hypermoderne en duurzame kantoorgebouw.

Met de ontwikkeling van de Zuidelijke IJ-oever, onder supervisie van architect Kees Rijnboutt, is beoogd een hoogwaardig woon- en werkgebied te creƫren als uitbreiding en versterking van het historische hart van de stad. Langs het IJ is een nieuw stedelijk leefmilieu ontstaan dat gekenmerkt wordt door hoge bebouwingsdichtheden en een grote mate van functiemenging. De ontwikkeling van de Zuidelijke IJ-oever en de transformatie van het stationseiland is het sluitstuk van de terugkeer van de stad naar het IJ.

Meer info over Oosterdokseiland

Op de hoogte blijven van ons werk?