BPD neemt resterend belang Snippe Projecten van 50% in Hyde Park over en wordt daarmee enig eigenaar van deze markante hoogstedelijke gebiedsontwikkeling

BPD heeft overeenstemming bereikt met Snippe Projecten BV voor de overname van het 50% belang van Snippe Projecten in de joint venture van Hyde Park. BPD wordt daarmee 100% eigenaar van deze hoog stedelijke gebiedsontwikkeling in Hoofddorp. Financiële details worden niet bekend gemaakt. In 2020 nam BPD al een 50% belang in Hyde Park en gezamenlijk zijn inmiddels ruim 1.600 woningen tot ontwikkeling en in aanbouw gebracht. BPD zal de komende jaren nog circa 1.500 woningen ontwikkelen en Hyde Park voltooien.
  • Publicatiedatum: 3 juni 2024

Harm Janssen, CEO BPD Europe B.V: “We zijn André en zijn team dankbaar dat hij destijds het initiatief heeft genomen om dit voormalige kantorengebied vlakbij Amsterdam in de Haarlemmermeer, met visie en lef te transformeren naar een levendige en groene stadse wijk van internationale, grootstedelijke allure. Vanaf nu zullen wij deze gebiedsontwikkeling zelfstandig verder ontwikkelen en de daarbij beoogde leef- en omgevingskwaliteit vasthouden.” 

André Snippe, eigenaar Snippe Projecten B.V. over de verkoop van zijn belang: “Met ongelofelijke trots op deze bijzondere ontwikkeling, draag ik vol vertrouwen het stokje over aan BPD. De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt om Hyde Park stap voor stap te realiseren. En dat is goed gelukt. Dit jaar zijn 233 woningen van Kensington opgeleverd, over een paar maanden volgt de oplevering van 310 woningen (Notting Hill) en er zijn nog eens ruim 1.000 woningen in aanbouw. We blijven betrokken bij de afronding van de verkoop van het blok Knightbridge. Kortom, we maken vaart en de verkopen lopen onvermoeibaar door, ondanks de gestegen bouwkosten en de economische tegenwind de afgelopen jaren. Nu de basis solide staat en in goede handen is bij het ontwikkelteam van BPD, wil ik mij met mijn team weer op nieuwe kansen en uitdagingen gaan toeleggen.”

Harm Janssen & André Snippe (1)
Harm Janssen (BPD) en André Snippe (Snippe Projecten)

Over Hyde Park

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. De wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Haarlemmermeer.

Op de hoogte blijven van ons werk?