Plein 54 van BPD wint juryprijs Re-Use Award van PropertyNL

BPD heeft met Plein 54 in Almelo de juryprijs van de Re-Use Award van PropertyNL gewonnen. Ontwikkelaar Michael Tramper nam deze week vol trots de prijs in ontvangst. Met de Re-Use Award geeft PropertNL erkenning aan bedrijven die efficiënt en creatief omgaan met tijdelijke leegstaande projecten.
  • Publicatiedatum: 20 mei 2022

Als voormalig eigenaar van het Atrium-gebouw in Almere heeft BPD dit voormalig kantoorgebouw getransformeerd naar woongebouw Plein 54 met 48 betaalbare koopappartementen en twee bedrijfsruimten op de begane grond. Plein 54 werd uit vijf transformatieprojecten gekozen. Deze werden door de vakjury beoordeeld op hun kwaliteit. Hierbij is gekeken is naar de (technische) kwaliteit van de woningen, de duurzaamheid van het project, de betaalbaarheid, de inpassing in het gebied en het getoonde lef om al dan niet als pionier een transformatie te initiëren.

Bpd Wint Juryprijs Re Use Award Van Propertynl Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Michael Tramper, ontwikkelaar bij BPD, nam vol trots de Re-Use Award in ontvangst

Oog voor maatschappelijk belang

BPD krijgt deze prijs voor Plein 54 omdat het onder andere de aanzet heeft gegeven voor de verdere transformatie van kantoorgebouwen in het gebied. Verder had de jury waardering voor het feit dat de woningen zijn weggezet als betaalbare koopwoningen voor jonge starters. Op gebouwniveau bood het voormalige kantoorgebouw een extra uitdaging door haar ronde vorm. Daarbij koos BPD niet voor de gemakkelijkste weg en had oog voor het maatschappelijk belang. Ontwikkelende bouwer Van Wijnen kreeg de Re-Use Award omdat het in het afgelopen jaar de meeste woningen uit transformatie opleverde. PropertyNL riep daarnaast een juryprijs in het leven omdat er bij het oplossen van de woningnood en bij transformatie in het bijzonder niet alleen gekeken moet worden naar kwantiteit maar ook naar kwaliteit.

 

Lees het meer over de prijs en jurybeoordeling opde website van Property.nl

Op de hoogte blijven van ons werk?