Bouwcollege Wielewaal officieel van start!

Met het signeren van het grote graffiti-naambord door wethouder Chantal Zeegers werd het Bouwcollege Wielewaal op 11 november officieel geopend.
  • Publicatiedatum: 14 november 2022

Het Bouwcollege Wielewaal staat op de plek waar de laatste nieuwbouwwoningen van De Wielewaal gebouwd worden. De komende 2 jaar leren jongeren uit het praktijkonderwijs de fijne kneepjes van het bouwvak. De leerlingen hebben een eigen bouwkeet waar ze theorielessen krijgen. In de naastgelegen loods voeren ze praktijkopdrachten uit onder begeleiding van een docent. Daarnaast lopen ze onder begeleiding van een leermeester stage op de bouwplaats. Zo leren ze het vak écht in de praktijk.

Bouwcollege Wielewaal Leerlingen Werken (1)
Bouwcollege Wielewaal Opening Chantal Zeegers
Tijdens een workshop onder leiding van All Caps streetartist Zepp van der Spek werd een graffitikunstwerk gemaakt door de jongeren uit de wijk.
Verbondenheid als inspiratie

Het Bouwcollege Wielewaal is een initiatief van BPD, bouwer Van Wijnen, Learn2Work, scholen uit bestuur Accent en HPC en Woonstad Rotterdam. Zij zagen kansen om de vitaliteit van de wijk én omgeving te versterken en bundelden de krachten om midden in de wijk Bouwcollege Wielewaal te realiseren. De verbondenheid tussen bewoners van de Wielewaal was daarbij de grootste inspiratiebron. Meer weten over het Bouwcollege? Lees het persbericht op de website van De Wielewaal.

Op de hoogte blijven van ons werk?