BPD Magazine #7

Het doel van BPD Magazine? Inspireren en informeren van onze stakeholders en het delen van onze jarenlange opgebouwde kennis en ervaring. In editie #7 staat stadsvernieuwing centraal, met als belangrijke onderdelen mobiliteit en bereikbaarheid. Bij stadsvernieuwing is mobiliteit van vitaal belang voor het economisch functioneren van de samenleving. Mensen verplaatsen zich, omdat ze op verschillende locaties wonen, werken of winkelen. Geïnteresseerd? Lees vooral door en meld u onderaan deze pagina aan om de volgende edities ook kosteloos op uw deurmat te ontvangen.
  • Publicatiedatum: 4 juni 2018
BPD Magazine gratis ontvangen?
Bpd Nieuwbouw Magazine Dubbelinterview Elphi Nelissen Frans Vogelaar II
Elphi Nelissen (l) en Frans Vogelaar (r)
Zo gezond mogelijk oud worden? Digitalisering is het antwoord

Wordt het leven in de wijk echt mooier en beter door digitale toepassingen?  BPD Magazine sprak met Elphi Nelissen, hoogleraar Building Sustainability aan de Technische Universiteit Eindhoven en Frans Vogelaar, hoogleraar Hybrid Space aan de Academy of Media Arts Cologne. Samen verkennen zij de mogelijkheden van de nieuwe technologie voor de toekomst van de stad.

Je krijgt andere rijroutes en stadscentra door andere verkeersbewegingen
Frans Vogelaar
Hoogleraar Hybrid Space aan de Academy of Media Arts Cologne
Bpd Nieuwbouw Magazine Bouwen Bauen
Bouwen, Bauen!

Zowel in Nederland als Duitsland zijn betaalbare woningen schaars. Een tekort aan bouwlocaties en stroperige procedures zorgen voor vertraging. Toch moet de landelijke overheid vooral niet ingrijpen, zeggen professor Guido Spars en wethouder Jop Fackeldey.

Als het je niet lukt om de vakmensen voor morgen te huisvesten, dan zet je de toekomst van je stad op het spel
Guido Spars
Professor Economie van Plannen & Bouwen aan de Bergische Universität in Wuppertal
Bpd Nieuwbouw Magazine Neurenberg
Voetgangerszone in de historische binnenstad van Neurenberg
Hoe blijft een groeistad bereikbaar? Zo!

Veel Europese steden zien de bevolking stijgen. Hoe blijven deze steden bereikbaar en kunnen inwoners, ondernemers en bezoekers zich goed verplaatsen? Dat vraagt een integrale mobiliteitsaanpak, maar lukt dat ook? We nemen de situatie op in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Terugdringen van het verkeer ging in Französischse Viertel samen met het bevorderen van kleinschalige bedrijvigheid op de begane grond van de voormalige kazernegebouwen
Hannes Hinnicke
Beleidsmedewerkers Stadsontwikkeling bij de stad Neurenberg
Bpd Nieuwbouw Magazine Woonwijk A La Francaise
Hoogbouw in de Parijse wijk Clichy-Batignolles
Van oude kazerne naar hippe woonwijk à la Française

We wandelen met Jean-François Danon, directeur-generaal van Paris Batignolles Aménagement, en Eric Sanchez, directeur d’Agence Aquitaine bij BPD Marignan, door binnenstedelijk gebied in Parijs en Bordeaux. Wat kunnen we leren van deze Franse stedelijke transformaties?

Binnenstedelijke herontwikkeling kan positief uitpakken voor het milieu. De komst van de tram had daar een radicale verandering van de verkeersstromen tot gevolg
Eric Sanchez
Directeur d'Agence Aquitaine bij BPD Marignan

Light at the end...

Switzerland Cliff Tunnels Top Down
Laerdal Tunnel
Bund Sightseeing Tunnel Shanghai
Vallavik Tunnel
Fietskathedraal

BPD Magazine ontvangen?