BPD Dossier #4

Met BPD Dossier nemen we je mee in de relevante thema’s van ons vak. BPD Dossier #4 gaat over het middeldure huursegment. In deze editie staan we stil bij welke plek dit segment inneemt op de woningmarkt en lees je alles over de achtergronden, belangrijkste feiten en cijfers, en laten we diverse experts en samenwerkingspartners aan het woord. Tot slot lees je ook alles over BPD Woningfonds en de projecten waarin middeldure woningen onderdeel zijn het programma. Geïnteresseerd? Lees deze editie online en meld u onderaan deze pagina aan om de volgende edities ook kosteloos op uw deurmat te ontvangen.
  • Publicatiedatum: 23 april 2020
BPD Dossier gratis ontvangen?
Bpd Nieuwbouw Dossier Middeldure Huur Harm Janssen Gea Voorhorst
Harm Janssen (l) en Gea Voorhorst (r)
Betaalbaar, duurzaam, inclusief

Tegemoetkomen aan de grote vraag naar middeldure huurwoningen. Zorgen voor lucht op de woningmarkt. Bijdragen aan inclusieve wijken. Dat bepaalt de jongste ambitie van BPD, inmiddels concreet vertaald in BPD Woningfonds. 

Wonen was lange tijd vooral kopen, maar deskundigen zien aankomen dat het door dit soort ontwikkelingen steeds vaker huren zal zijn. Wij willen daarop inspelen
Harm Janssen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Harm Janssen
CEO
Mail Harm Janssen
Bpd Nieuwbouw Dossier Inspiratie Chapman Stables Washington
Chapman Stables, Washington D.C.
Bijzonder en betaalbaar wonen

Betaalbare woningen realiseren voor mensen met een middeninkomen? Dat kan best een uitdaging zijn. Maar het is mogelijk. En het kan ook nog in een duurzaam pand, historisch gebouw of aan een rivier. Dat bewijzen drie bijzondere voorbeelden in Singapore, Washington en Berlijn.

BPD Dirk Brounen over middenhuur
Dirk Brounen
'Er is kostbare tijd verloren gegaan'

Meer, véél meer middeldure huurwoningen zijn dringend gewenst om tegemoet te komen aan de groeiende vraag op de woningmarkt. Om dat te bewerkstelligen is het Rijk aan zet, vindt Dirk Brounen, hoogleraar Vastgoedeconomie. 

Nederland kan nog wat leren van Duitsland, waar sprake is van een gezonde, volwassen huurmarkt die volledig wordt bepaald door de particuliere sector
Dirk Brounen
Hoogleraar Vastgoedeconomie bij Tilburg University
Bpd Nieuwbouw Dossier Middenhuur Cees Tip Intermaris (1)
Middenhuur als smeerolie voor de woningmarkt

Het belang van het middeldure huursegment in de woningmarkt wordt alom erkend. Maar kunnen alle goede bedoelingen worden omgezet in concrete acties? BPD drie experts naar hun visie op het middeldure huursegment. Aan welke knoppen kunnen zij draaien?

We moeten het aanbod van middenhuurwoningen vergroten. Uiteraard wel scherp geprijsd. Op woningen van 40 vierkante meter voor € 900,- per maand zit niemand te wachten.
Cees Tip
Directeur-bestuurder Intermaris

BPD Dossier ontvangen?