Senior compliance officer

40 uur Compliance & Privacy Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Staat integriteit hoog bij jou in het vaandel? Ben jij een ervaren sparringpartner op het gebied van compliance en privacy? En wil jij bijdragen aan het verder versterken van de integriteitscultuur van onze organisatie? En heb je ook nog eens ervaring op het gebied van niet-financieel risicomanagement? Solliciteer dan op de vacature senior compliance officer bij BPD.

Als senior compliance officer werk je op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Jouw doel en dat van de afdeling Compliance & Privacy waar vijf mensen werken, is het waarborgen van het vertrouwen van alle stakeholders in onze organisatie. Dit doe je door het bevorderen van de integriteit en het risicobewustzijn van onze medewerkers. Dat doe je onder andere door het geven van advies, trainingen en presentaties. Je brengt risico’s in kaart, ziet toe op in- en externe relevante wetgeving waarmee wij, met Rabobank als aandeelhouder, in overeenstemming dienen te werken. Daarbij reageer je op mogelijke incidenten en handelt deze af. Doordat jij instaat voor een professionele en integere organisatie draag jij bij aan een uitstekende reputatie van BPD. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheersen van de niet-financiële risico’s bij BPD. Denk daarbij aan operationele risico’s, IT risico’s en risico’s op het gebied van business continuïteit en ESG.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Marc van Heese
Recruiter ARC People
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van onze regio’s en stafafdelingen bij vraagstukken op het gebied van compliance en niet-financieel risicomanagement. Ook onze Duitse collega’s kunnen jouw advies en ondersteuning goed gebruiken bij de werkzaamheden die voor beide landen vormgegeven worden, zoals het opstellen van beleidsstukken en rapportages. Dit doe je voor zowel de managing board als de Rabobank. Als senior compliance officer ga je ook zelfstandig aan de slag met het initiëren, vormgeven en implementeren van verbeterprogramma’s, stel je richtlijnen op omtrent niet-financieel risicomanagement en rapporteer je over de operationele-, business continuïteits- en IT risico’s. Je geeft advies over niet-financieel risicomanagement aan de managing board. Je acteert op incidenten en meldingen van misstanden van medewerkers en je breng door middel van presentaties en trainingen het belang van een integere bedrijfscultuur onder de aandacht in de organisatie. Hiervoor kun jij waar nodig een onafhankelijke positie innemen ten opzichte van de organisatie. Verder ontferm je je over het actueel houden van beleid op het gebied van compliance en niet-financieel risicomanagement en draag je bij aan het opzetten en uitvoeren van de jaarlijkse risicoanalyse.

BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal tien jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt academisch werk- en denkniveau en hebt relevante opleidingen of cursussen gevolgd (bv. compliance & integriteitmanagement.
 • Je hebt gedegen kennis van relevante toezicht wet- en regelgeving, maar ook van vastgoedontwikkeling, financiële dienstverlening en risicomanagement.
 • Je bent ervaren in het zelfstandig managen van multidisciplinaire projecten.
 • Je beschikt over een pragmatische en positief kritische instelling, bent hands-on, overtuigend en stressbestendig.
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over een hoge mate van organisatiesensitiviteit.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pré.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2023.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Marc van Heese van ARC people. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Shafana Abdoelkhan over werken bij BPD
Als procescontroller richt ik me vooral op de juridische begeleiding bij projecten. Ik ben van begin tot eind bij alle juridische zaken in het proces betrokken en voel me hierdoor als een spin in het web. Dit maakt mijn rol afwisselend, waar ik erg blij mee ben

Als procescontroller bij BPD doe ik de juridische begeleiding bij projecten. Ik controleer juridische documenten, interne besluitvormingsdocumenten en richt me op de planning en voortgang van processen. Wanneer we de diepte ingaan, betrek ik onze specialisten, de jurist en fiscalist, voor hun expertise.

Ik werk met leuke, slimme mensen waar ik veel van kan leren. Ik voel me erg op mijn plek bij BPD en heb veel respect voor de deskundigheid en ervaring van mijn collega’s. Ze zijn open, eerlijk en weten je uit te dagen. Hierdoor kan ik laten zien wat ik kan en word ik in mijn werk niet afgeremd. Ook is er ruimte voor opleidingen en cursussen, zodat ik mezelf verder kan verdiepen in gebiedsontwikkeling.

Shafana Abdoelkhan Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 2022
Shafana Abdoelkhan
Procescontroller
Mail Shafana Abdoelkhan

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Marcvan Heese
Recruiter ARC People