Financieel controller

32 - 40 uur Shared Service Center Amsterdam
BPD nieuwbouw voor jong stel

Ben jij een enthousiaste financieel controller en kent de vastgoedsector geen geheimen voor jou? Kijk jij kritisch naar processen en help je zo de organisatie scherp te houden? Typeren mensen je als ondernemende teamspeler met een positieve instelling? Dan zoeken wij jou!

Als financieel controller bij BPD ben je onderdeel van het Shared Service Center (SSC) op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Het SSC bestaat uit administrateurs, financieel controllers, het Hoofd Administratie en het Hoofd SSC, aan wie je rapporteert. In deze rol heb je een brede verantwoordelijkheid. Jij beoordeelt en beheerst de financiële (en fiscale) risico’s en voortgang van woningbouwprojecten en samenwerkingsverbanden. Daarnaast adviseer je over financiële vraagstukken met betrekking tot de diverse processen binnen gebiedsontwikkeling. Tegelijkertijd denk je mee over hoe de processen binnen de afdeling verbeterd kunnen worden. Ben jij de controller die een toegevoegde waarde wil leveren aan de vernieuwingskracht binnen onze afdeling?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Nicole van Velthoven Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Nicole van Velthoven
Junior HR Adviseur BPD
Direct solliciteren

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je beheerst en signaleert tijdig de financiële (en fiscale) risico’s en controleert de voortgang van jouw eigen woningbouwprojecten en samenwerkingsverbanden.
 • Je schakelt hierbij met diverse partijen: je overlegt met externe accountants en fungeert als aanspreekpunt voor onze samenwerkingspartners en collega’s uit de regiokantoren.
 • Je bespreekt jouw analyses en rapportages van de financiële en/of fiscale (project)gegevens met de uitvoeringsverantwoordelijken, bijvoorbeeld locatiemanagers, projectmanagers of procescontrollers binnen BPD.
 • Je levert input aan en ondersteunt de managers finance in de regio’s.
BPB nieuwbouw voor jong stel

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal 5 tot 7 jaar ervaring als project controller, bij voorkeur in de bouw, installatie of vastgoed sector.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt kennis van International Financial Reporting Standards (IFRS).
 • Je gaat zelfstandig te werk maar weet ook continu in verbinding te staan met anderen en bent communicatief vaardig.
 • Je bent kritisch en oplossingsgericht, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en toont initiatief.
 • Je gaat gestructureerd te werk en weet altijd het overzicht en de rust te bewaren.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

We behoren tot de top 5% van beste werkgevers in Nederland volgens een werkbelevingsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke bureau de MonitorGroep. Onze medewerkers behoren daarmee tot de gelukkigste in Nederland en ervaren in hun werk dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, hun kennis en vaardigheden kunnen benutten en bovenal: dat ze veel plezier in hun werk hebben.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Solliciteer direct via deze link. Wil je eerst meer weten over deze vacature of de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Nicole van Velthoven, junior HR adviseur. Zij is bereikbaar via [email protected], 0657562663.

De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben. Een assessment vormt een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Inge Brouwer over werken bij BPD
Met mijn team richt ik me voornamelijk op de financiële beheersing en verwerking van projecten. Het delen van kennis en uitwisselen van best practices binnen het team draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei. Samen zorgen we voor toegevoegde waarde

Als hoofd van het Shared Service Center ben ik samen met mijn team bezig met de financiële beheersing en verwerking van projecten binnen BPD. Hierbij probeer ik de regio’s te ontzorgen en waarde toe te voegen vanuit een financieel perspectief. Ik kijk ernaar uit om onze processen nog verder te stroomlijnen en uniformeren met als doel een efficiënte manier van werken.

Ik krijg veel ruimte om eigen initiatieven te implementeren en word gestimuleerd om mezelf te blijven ontwikkelen. BPD geeft mij dat vertrouwen. Dat motiveert me en zorgt voor commitment. Ik ben trots dat ik onderdeel ben van dit mooie bedrijf en dat we samen impact maken op de maatschappij.

Inge Brouwer Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Inge Brouwer
Hoofd Shared Service Center
Mail Inge Brouwer

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Nicole van Velthoven Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Nicole van Velthoven
Junior HR Adviseur BPD