Financieel controller

32 - 40 uur Shared Service Center Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Ben jij een enthousiaste financieel controller en gewend projectmatig te werken? Kijk jij kritisch naar financiële en fiscale processen en help je zo de organisatie scherp te houden? Ben jij een teamplayer en heb je een positieve instelling? Dan zoeken wij jou.

Als financieel controller ben je onderdeel van het Shared Service Center (SSC). Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, maar je bent ook werkzaam in de regio. Dit zorgt voor veel afwisseling in je werkzaamheden en veel contact met leuke collega’s die werken aan gebiedsontwikkelingen in heel Nederland. In je rol heb je een brede verantwoordelijkheid. Je beoordeelt en beheerst de fiscale en financiële risico’s en voortgang van de woningbouwprojecten en samenwerkingsverbanden. Je adviseert over financiële vraagstukken. Tegelijkertijd denk je mee over hoe de processen binnen de afdeling verbeterd kunnen worden, waarmee je van toegevoegde waarde bent voor de vernieuwingskracht van de afdeling. Het SSC bestaat uit administrateurs, financieel controllers, het hoofd administratie en het hoofd SSC, aan wie je rapporteert.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Hidde Kooijman
Recruiter bij Robert Walters
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je beheerst de fiscale en financiële risico’s en controleert de voortgang van jouw eigen woningbouwprojecten en samenwerkingsverbanden.
 • Je schakelt hierbij met diverse partijen: je overlegt met externe accountants en fungeert als aanspreekpunt voor onze samenwerkingspartners en collega’s van de regiokantoren.
 • Je bespreekt je analyses en rapportages van de financiële en/of fiscale (project)gegevens met uitvoeringsverantwoordelijken zoals (gebieds)ontwikkelaars of procescontrollers.
 • Je signaleert tijdig de financiële risico’s van projecten.
 • Je levert input aan en ondersteunt de manager Finance van de regio.
 • Je draagt bij aan het continu optimaliseren van processen door gevraagd en ongevraagd verbetervoorstellen te doen over de verschillende (digitale) processen.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante financiële werkervaring.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt ervaring met financiële en administratieve processen.
  Je hebt basiskennis van International Financial Reporting Standards (IFRS).
 • Je gaat zelfstandig te werk maar weet ook continu in verbinding te staan met anderen en bent communicatief vaardig.
 • Je deinst niet terug voor verandering: je toont initiatief en levert graag een bijdrage aan de veranderingen binnen het SSC.
 • Je gaat gestructureerd te werk en weet altijd het overzicht te bewaren.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 384.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft,

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Neem dan contact op met onze recruiter Hidde Kooiman van Robert Walters. Hidde doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Inge Brouwer over werken bij BPD
Met mijn team richt ik me voornamelijk op de financiële beheersing en verwerking van projecten. Het delen van kennis en uitwisselen van best practices binnen het team draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en groei. Samen zorgen we voor toegevoegde waarde

Als hoofd van het Shared Service Center ben ik samen met mijn team bezig met de financiële beheersing en verwerking van projecten binnen BPD. Hierbij probeer ik de regio’s te ontzorgen en waarde toe te voegen vanuit een financieel perspectief. Ik kijk ernaar uit om onze processen nog verder te stroomlijnen en uniformeren met als doel een efficiënte manier van werken.

Ik krijg veel ruimte om eigen initiatieven te implementeren en word gestimuleerd om mezelf te blijven ontwikkelen. BPD geeft mij dat vertrouwen. Dat motiveert me en zorgt voor commitment. Ik ben trots dat ik onderdeel ben van dit mooie bedrijf en dat we samen impact maken op de maatschappij.

Inge Brouwer Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Inge Brouwer
Hoofd Shared Service Center
Mail Inge Brouwer

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

HiddeKooijman
Recruiter bij Robert Walters