Hoe we werken

Wat maakt nu dat iedereen bij BPD met zoveel plezier en trots werkt en dat collega’s vaak lang bij de organisatie blijven? Naast de uitstekende arbeidsvoorwaarden en het mooie werk dat we doen, speelt onze organisatiecultuur een belangrijke rol. De cultuur bij BPD laat zich beschrijven aan de hand van de principes: samen zijn we beter, verantwoordelijkheid & ondernemerschap en betrokken op grote schaal.

Samen zijn we beter

Bij BPD staat iedereen altijd voor elkaar klaar. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact. De deur staat open voor collega’s en we zijn hulpvaardig. Zo worden we iedere dag slimmer, door kennis te delen, spontaan of via interne bijeenkomsten. Samen weten we namelijk meer en komen we verder. We vinden het belangrijk om te blijven leren in deze complexe en snel veranderende markt. Daarom krijg je bij BPD volop de ruimte om individueel en gezamenlijk door te leren en jezelf verder te ontwikkelen, via opleidingen, trainingen en kennissessies. Zo raak je nooit uitgeleerd en haal je het beste uit jezelf. 

Verantwoordelijkheid & ondernemerschap

Bij BPD werken we aan iets heel moois: een betaalbaar thuis voor iedereen. We zijn ons bewust van onze grote maatschappelijke taak. Zo nemen we verantwoordelijkheid voor onze beslissingen en hebben oog voor de gevolgen. Hierbij durven we ook risico’s te nemen waar nodig en verantwoord. We stimuleren ondernemerschap. Initiatief nemen, doorpakken, hiervoor krijg je bij BPD alle vrijheid en verantwoordelijkheid. We geloven dat als je de ruimte krijgt, je goed in staat bent de juiste keuzes te maken. BPD-ers hechten enorm veel waarde aan autonomie en eigenaarschap. En die krijg je volop.

Betrokken op grote schaal

De maatschappelijke opgave waar we iedere dag aan werken is groot. Het komende decennium moeten er zo’n 1 miljoen nieuwe, duurzame woningen worden ontwikkeld in Nederland. Daar voelen we ons zeer betrokken bij. Dat betekent dat we continu werken aan oplossingen op grotere schaal. Je krijgt volop de ruimte om mee te werken aan hoe we sneller, beter en efficiënter meer woningen kunnen ontwikkelen. Je draagt bij aan welke tools we daarvoor nodig hebben, wat we kunnen digitaliseren en uitbesteden. En wat juist niet. Zo draag je iedere dag opnieuw bij aan deze betekenisvolle uitdaging. En niet een klein beetje, maar op serieus grote schaal.

Hanneke Van Den Brom Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Hanneke van den Brom
HR Adviseur
Mail Hanneke van den Brom

"Dagelijks ben ik in gesprek met mijn collega’s over HR-vraagstukken binnen de organisatie. Ik ervaar hier een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid in. Hierdoor is het voor mij mogelijk elke keer in te kunnen spelen op datgene wat een manager of medewerker nodig heeft"

Hanneke Van Den Brom Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Hanneke van den Brom
HR Adviseur
Mail Hanneke van den Brom

Als HR adviseur ben ik het aanspreekpunt voor managers en medewerkers. Ik houd me bezig met werving, in-, door- en uitstroom, verzuim en individuele dan wel teamontwikkeling. Ik vind het hierbij belangrijk om aandacht te hebben voor het menselijke aspect. Er is veel ruimte voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast word ik goed gecoacht en is er veel expertise binnen BPD aanwezig. Collega’s staan altijd klaar om hulp te verlenen. Deze manier van werken brengt me verder en helpt me om oplossingsgericht te denken. Ik krijg veel energie van mijn collega’s en ben erg trots op het werk wat we mogen doen.

Op de hoogte blijven van onze vacatures?