breadcrumbs.youarehere

Ons verhaal

Nederland groeit, en hiermee groeit ook de woonvraag en diversiteit aan woonwensen. Ruimte is een schaars goed. Daarnaast stelt verduurzaming nieuwe eisen aan hoe we woongebieden ontwikkelen. Alle ontwikkelingen zetten de betaalbaarheid en bereikbaarheid van wonen onder druk.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Een grote groep mensen dreigt tussen wal en schip te raken. Betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen worden nauwelijks aangeboden. Flinke uitdagingen die BPD – als stille kracht achter wonend Nederland – aankan. Dat doen we onder meer via BPD Woningfonds waarmee we de komende jaren 15.000 duurzame, middeldure nieuwbouwhuurwoningen aan de woningmarkt toevoegen.

Onze grote maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we ook de komende jaren waarmaken. En dat kunnen we. Dankzij onze sterke financiële positie kunnen we snel reageren op woonvraagstukken. En het geeft ons een lange adem, waardoor we lange trajecten behorende bij gebiedsontwikkeling doorstaan.

Lokale verankering, dicht bij onze partners

Ook onze lokale aanwezigheid en ons ijzersterke netwerk helpen ons onze grote ambities waar te maken. We werken niet vanuit één kantoor, maar zijn in alle regio’s sterk vertegenwoordigd en actief in vrijwel alle gemeentes. Hierdoor begrijpen we lokale behoeften en uitdagingen als geen ander.

We investeren veel tijd in het bouwen van duurzame relaties. Zo kunnen we altijd de juiste mensen bij elkaar brengen. Of dat nou wethouders, ambtenaren, bestuurders van woningcorporaties, ontwikkelende aannemers, architecten, mobiliteitsdeskundigen of andere specialisten zijn. We zijn echte verbinders.

Bereikbaar maken van woonomgevingen

Als grote gebiedsontwikkelaar pakken we een enorme diversiteit aan vaak complexe projecten aan. Dat is onze kracht, maar dat vereist ook dat we de juiste keuzes blijven maken. Bij alles wat we doen vragen we ons af: hoe dragen we het beste bij aan het bereikbaar maken van woonomgevingen? Alleen zo kunnen we de uitdagingen van een snel veranderende markt de baas.

Met onze slagkracht en verbindingskracht nemen we de grootste woonuitdagingen aan. Dat deden we gisteren, dat doen we vandaag, en dat doen we morgen. Zo zorgen we samen met onze samenwerkingspartners voor een thuis voor iedereen.

Op de hoogte blijven?