Kantoorpand Kronehoefstraat wordt middeldure huurwoningen

Gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) heeft het kantoorpand aan de Kronehoefstraat 72 in Eindhoven overgenomen van Rabobank. Dit kantoorpand wordt op termijn getransformeerd tot een aantrekkelijke woningbouwlocatie voor ruim 100 betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen Rabobank Vastgoed en BPD passend bij de doelstellingen van Rabobank om betaalbare huurwoningen toe te voegen aan de woningmarkt.
  • Publicatiedatum: 2 juli 2020

De druk op de woningmarkt in Eindhoven blijft onverminderd hoog en de stad staat op de 12e plaats van de meest ‘warme’ gemeenten in Nederland in 2020. In de provincie Noord-Brabant staat Eindhoven zelfs bovenaan de lijst. Dit blijkt uit de landelijke Hittekaart 2020 die BPD dit voorjaar uitbracht voor de koopwoningmarkt. Wat betreft de huurwoningmarkt is het verhaal niet anders. Ook hier is sprake van een schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen.

Betaalbare huurwoningen in de stad

Om een bijdrage te leveren aan juist dit tekort aan betaalbare huurwoningen is eind vorig jaar BPD Woningfonds opgericht door BPD en Rabobank. De komende tien jaar voegt het fonds 15.000 nieuwe duurzame, middeldure huurwoningen toe aan de woningmarkt. Deze woningen blijven langjarig beschikbaar voor huishoudens met een middeninkomen (gemiddeld 1 tot 2 keer modaal). Het overgrote deel van deze woningen zal een huurprijs hebben tussen van € 650 en € 1.000 euro per maand. Met inzet van haar eigen vastgoed aan de Kronehoefstraat maakt Rabobank mede mogelijk om op deze locatie betaalbare huurwoningen te realiseren op een aantrekkelijke plek in de stad. Ook wordt hiermee een bijdrage geleverd aan het dichten van het gat tussen sociale huurwoningen en dure vrije sector huurwoningen en wordt zo een betere doorstroming op de woningmarkt bewerkstelligt.

Ideale locatie voor betaalbare huurwoningen

Het huidige kantoorpand aan de Kronehoefstraat ligt dicht tegen het stadscentrum van Eindhoven aan en is een ideale plek voor betaalbare, nieuwe huurwoningen. Naar verwachting kunnen hier ruim 100 huurwoningen gerealiseerd worden voor de inwoners van Eindhoven. Om dit mogelijk te maken is een bestemmingsplanwijziging nodig. De ideeën worden momenteel verder uitgewerkt en naar verwachting wordt het definitieve plan in het eerste kwartaal van 2021 voorgelegd aan de gemeente. Het regioteam Zuid van BPD dat momenteel in dit pand gehuisvest is, zal waarschijnlijk in 2023 haar intrek nemen in het nieuwe (nog te realiseren) kantoorpand op het Campinaterrein.

Op de hoogte blijven van ons werk?