Groei woningverkopen BPD zet door

Gebiedsontwikkelaar BPD verwacht ook voor 2015 een verdere groei van de woningverkopen. De mate waarin dat gebeurt laat zich in precieze aantallen nog moeilijk voorspellen.
  • Publicatiedatum: 2 maart 2015

Het ontwikkelbeleid van BPD richt zich in binnen- en buitenland voornamelijk op de realisatie van de betaalbare woningen in het midden en lagere segment. 'Daarbij staat een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit centraal', zegt Walter de Boer, CEO van BPD. 'In Nederland doen we dat niet alleen in de Randstad, want ook in de regionale woningmarkten zien we voldoende perspectief. Ons land heeft een goede spreiding van voorzieningen en de afstanden zijn kort. Daarom blijven we in heel het land actief', aldus De Boer. Hoewel van de lage hypotheekrente een stimulerende werking uitgaat, hebben woningkopers wel te maken met een beperking van de leencapaciteit en aangescherpte voorwaarden voor het aangaan van hypotheken. 'Dat heeft impact op de vraag en biedt zeker aan de doorstromingsmarkt, waar het gaat om de wat duurdere woningen, geen positieve impuls', meent De Boer.

Internationale versterking

Voor de verdere versterking van haar aanwezigheid in economisch krachtige regio’s heeft BPD eind 2013 een kantoor geopend in Berlijn (regio Brandenburg) waar inmiddels een eerste project is geacquireerd. De start verkoop van dit project staat gepland halverwege dit jaar. In 2014 is ook in Bordeaux een zelfstandig kantoor geopend (regio Bordeaux-Toulouse). Hiermee komt het aantal regiokantoren van BPD in haar drie kernlanden op dertig.

Op de hoogte blijven van ons werk?