BPD wint ZEN-prijs voor energiezuinige woningen Baanhoek-West

Bewoners van de Tonica- en Largo-woningen in Baanhoek-West, Sliedrecht hebben BPD uitgeroepen tot winnaar van de ZEN-prijs. Dit is een belangrijke kwalificatie voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. De 43 Nul-op-de-Meterwoningen scoorden het hoogst op binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie.

Het ZEN-platform voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw voerde een woonbelevingsonderzoek uit onder bewoners van de Nul-op-de-Meterwoningen in Sliedrecht. De bewoners beoordelen hun energiezuinige woningen zo positief dat de 20 Largo-woningen en de 23 Tonica-woningen nu de prijs voor beste ZEN-woning hebben gekregen. De woningen kregen de hoogste waardering voor het binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie.

Duurzame kwaliteiten

De winnaar van de ZEN-prijs is vandaag bekend gemaakt tijdens het BENG-thuiscongres georganiseerd door het ZEN-platform. Louis van Loon, senior projectmanager bij BPD: 'We zijn heel blij en trots dat de bewoners onze Nul-op-de-Meterwoningen zo positief beoordelen. Het is een echte teamprestatie. Samen met de ontwerper, aannemer en het installatiebedrijf hebben we vanaf de start van het bouwproces gezegd: ‘Het worden Nul-op-de-Meterwoningen’, en daar hebben we consequent aan vastgehouden. Zo krijg je samen de bijzondere Nul-op-de-Meterkwaliteit voor elkaar.'

De Tonica- en Largo-woningen zijn energiezuinig en all electric. Er is geen gasaansluiting, alle woningen hebben een luchtwaterwarmtepomp, worden voorzien van schone lucht via balansventilatie en hebben een warmteterugwinningsinstallatie in de douche. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) zit tussen de -0,16 en -0,44, waar de verplichte eis 0,4 is. De woning is hiervoor extra geïsoleerd, volledig voorzien van comfortabele vloerverwarming en per woning zijn er 20 tot 25 zonnepanelen geplaatst op het schuine lessenaarsdak dat op zuiden is georiënteerd. Het is de combinatie van deze unieke kwaliteiten die de woningen Zeer Energiezuinig maken.

Op de hoogte blijven van ons werk?