BPD wint partnerselectie Noordkavel in stationsgebied Delft Campus

De gemeente Delft heeft BPD uitgekozen als winnaar van de voorlopige gunning voor de partnerselectie Noordkavel bij station Delft Campus. De komende tijd gaat BPD met de gemeente in gesprek over de ontwikkeling van deze locatie en het gebied eromheen.
  • Publicatiedatum: 16 maart 2020

Wethouder Stephan Brandligt: 'We zien in BPD een sterke, ervaren partner met wie we de ontwikkeling van het stationsgebied tot een succes kunnen maken. De volgende stap is om verdere afspraken te maken over de samenwerking, met hopelijk een intentieovereenkomst als resultaat.' Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: 'We kijken ernaar uit om op deze centrale en goed ontsloten locatie samen met de gemeente een betekenisvolle ontmoetingsplek te realiseren, waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt. Een gebied dat nu vooral door barrières wordt gekenmerkt kan daardoor veranderen in een vanzelfsprekend verbonden plek. Sociaal, economisch en fysiek. Met de nieuwe woningen leveren we een bijdrage aan de grote vraag op de woningmarkt in de Randstad. Op Delft Campus worden innovaties zichtbaar door samen te werken met kleine, startende, lokale spelers en grote, gevestigde, landelijke partijen. Dat past bij onze maatschappelijke betrokkenheid.'

Ontwikkeling stationsgebied

Het stationsgebied Delft Campus maakt deel uit van het transformatiegebied Schieoevers Noord. Delft Campus wordt een dynamisch OV-knooppunt dat de TU Delft, Voorhof, Tanthof, Schieoevers en Midden-Delfland gaat verbinden. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich tot een fijne plek waar meer mensen kunnen wonen en werken. In een prettige omgeving waar voorzieningen zijn en veel duurzame innovaties worden toegepast, waaronder slimme mobiliteitsoplossingen. De Noordkavel vormt daarin een belangrijke aanjager. Na het sluiten van de intentieovereenkomst wordt de opdracht definitief gegund. Daarna maken BPD en de gemeente Delft samen een plan voor het gebied en voor de invulling van de Noordkavel.

Op de hoogte blijven van ons werk?