BPD geeft bedrijfsterreinen in Arnhem nieuwe impuls

BPD heeft de locaties Rijnwijk en Fluvium ten oosten van de Arnhemse binnenstad overgenomen van woningcorporatie Volkshuisvesting. Door deze overdracht kan BPD het gebied de komende jaren gaan transformeren tot een levendig, binnenstedelijk woongebied: ‘Het Nieuwe Kadekwartier’.
  • Publicatiedatum: 11 maart 2019

Het totale gebied wordt getransformeerd tot woongebied met ruim 800 woningen. Door de ligging direct tegen de Arnhemse binnenstad én aan de Rijn heeft de locatie alles in zich om één van de mooiste plekken van Arnhem te worden. Een deel van de woningen is bestemd voor sociale huur. De verwachting is dat in 2020 zowel in Cobercokwartier als Fluvium wordt gestart met de eerste bouwplannen. KuiperArnhem blijft betrokken bij de bouw in het gebied. De transformatie tot woongebied is al lang de ambitie van gemeente Arnhem. In 2000 begon Volkshuisvesting, samen met KuiperArnhem en gemeente Arnhem aan de planvorming. Een deel van Fluvium is inmiddels gerealiseerd. Vanwege de Woningwet uit 2015 kon Volkshuisvesting de ontwikkeling van het gebied niet meer doen. Ze heeft daarom gezocht naar een solide overnamekandidaat. Volkshuisvesting zal voor sociale huurwoningen nog wel 72 kavels afnemen.

Injectie voor de transformatie

Liesbeth van Asten, directeur van Volkshuisvesting : 'We zijn blij dat BPD dit prachtige nieuwe woongebied vlakbij het centrum van Arnhem realiseert met aandacht voor duurzaamheid en stedelijke voorzieningen. Dit is een verrijking voor de stad Arnhem.' Frans Holleman, directeur regio Noord-Oost & Midden van BPD: 'Wij zijn als BPD trots dat na een intensief overdrachtstraject wij nu verder vorm mogen geven aan één van de mooiste woonwijken van Arnhem. Dit past uitstekend bij de strategie van BPD om zorg te dragen voor de nodige transformaties en herstructureringen naar betaalbare en duurzame woonwijken samen met onder andere woningcorporaties. Dit verlaagt de druk op de binnenstedelijke woningmarkt van Arnhem en geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan de stad.'

Op de hoogte blijven van ons werk?