BPD Europe wil BPD Marignan verkopen

BPD Europe BV kondigt vandaag aan dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met Les Nouveaux Constructeurs (LNC) in joint venture met het vastgoedfonds PW Real Estate Fund III LP, geadviseerd door Aermont Capital LLP, voor de verkoop van 100% van de aandelen van haar Franse dochter BPD Marignan. Na afronding van de transactie zal de overnemende rechtspersoon voor 60% eigendom zijn van LNC en voor 40% van PW REAL ESTATE FUND III LP. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
  • Publicatiedatum: 1 augustus 2018

'Ik ben blij dat we zo'n sterke strategische nieuwe eigenaar heb gevonden voor onze Franse dochter BPD Marignan", aldus Walter de Boer, CEO van BPD Europe. Hij ging verder: "LNC is diep geworteld in Frankrijk, wat het team van BPD Marignan in een zeer sterke positie brengt om hun succesvolle groei op de Franse markt voort te zetten. Daarnaast zal de verkoop de positie van BPD in onze kernmarkten Nederland en Duitsland verder versterken en onze ambitieuze groeiplannen in deze markten ondersteunen.'

BPD MARIGNAN, een volle dochter van BPD Europe BV, is een vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel woningbouw als commercieel vastgoed, en heeft een sterke nationale aanwezigheid in heel Frankrijk middels 14 regionale kantoren. Per 31 december 2017 had BPD MARIGNAN een gegarandeerde pijplijn van 15.500 eenheden. In 2017 verkocht BPD MARIGNAN meer dan 4.000 wooneenheden. Met inachtneming van de geldende regelgeving zal de ondernemingsraad van BPD Marignan worden geraadpleegd over de transactie. Voor het sluiten van de transactie is toestemming vooraf vereist van de relevante bevoegde mededingingsautoriteit. De transactie zal waarschijnlijk worden voltooid in het vierde kwartaal van 2018.

Op de hoogte blijven van ons werk?