Bouwfonds en VORM ondertekenen overeenkomst Handelskade Nijmegen

Gisteren ondertekenden Bouwfonds Ontwikkeling en VORM Bouw de aannemingsovereenkomst voor het project Handelskade te Nijmegen. Handelskade is het 1e deelplan in de gebiedsontwikkeling Waalfront, een samenwerking tussen de gemeente Nijmegen en Bouwfonds Ontwikkeling. Waalfront bestaat in totaal uit 534 appartementen, circa 2.800 m2 commerciële ruimte en een dubbellaagse parkeergarage.
  • Publicatiedatum: 24 januari 2014

VORM Bouw participeert sinds september 2011 in het bouwteam van de Handelskade en heeft daarmee invloed gehad op de technische uitwerking van het plan. In maart 2014 start VORM Bouw op de Handelskade met het inrichten van de bouwplaats, de civiele werkzaamheden en de onderbouw, waaronder de parkeergarage met circa 500 plaatsen. Eind 2014 wordt gestart met de 9 woongebouwen. Het 17 verdiepingen tellende gebouw direct aan de Waal staat als 1e op de planning. De gebouwen liggen rondom een collectieve binnentuin en worden opgeleverd in de periode van 2016 tot en met 2018. Het geheel wordt aangesloten op de stadsverwarming van het Warmtenet Nijmegen. 

Innovatief en betrokken

Patrick Joosen, directeur Bouwfonds Ontwikkeling regio Midden: 'De keuze voor VORM is, gezien de technische en logistieke complexiteit van Handelskade, mede ingegeven door het innovatieve vermogen van het bedrijf. Tevens merken wij dat de financiële stabiliteit en enorme betrokkenheid en inzet bij VORM Bouw van grote waarde zijn voor deze grote gebiedsopgaven.' Hans Meurs, directeur VORM Bouw: 'Wij zijn bijzonder blij dat wij samen met Bouwfonds en haar partners dit prachtige project gaan realiseren. In de huidige, onzekere tijden voor de bouwsector is het fantastisch dat bedrijven nog zulke projecten durven op te starten. Bovendien is het een mooie opsteker voor ons bedrijf en een blijk van waardering voor de jarenlange, succesvolle samenwerking tussen onze organisaties.'

Op de hoogte blijven van ons werk?