Jaarverslag 2019

Het jaar 2019 is voor BPD Europe een bijzonder jaar geworden. We boekten sterke financiële en operationele resultaten, zowel in Nederland als in Duitsland. In totaal realiseerde BPD bijna 6.500 woningtransacties in honderden (deel)projecten, verspreid over meer dan 230 gemeenten in Nederland en Duitsland. Sinds 1946, het jaar van onze oprichting, hebben we nu in totaal meer dan 356.000 woningen gerealiseerd.
  • Publicatiedatum: 2 april 2020
Download Jaarverslag 2019

De resultaten van BPD mogen dan tot tevredenheid stemmen, we realiseren ons terdege dat velen op de woningmarkt steeds moeilijker vinden wat ze zoeken. De druk op de markt is het afgelopen jaar nog verder toegenomen. Vooral de middengroepen met een inkomen tussen één- of tweemaal modaal vallen tussen wal en schip. 

In 2019 is daarom BPD Woningfonds opgericht. Een uniek woningfonds in Nederland dat volledig bestaat uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen. Deze huurappartementen en eengezinswoningen worden bij het fonds aangebracht door BPD en blijven langjarig voor middeldure huur beschikbaar. We leggen daarmee ook de basis voor een mogelijke expansie van dit fonds, over enkele jaren, naar Duitsland.

Op de hoogte blijven van ons werk?