Webredacteur

40 uur Verkoop & Gebiedsmarketing Amsterdam
BPD nieuwbouw voor starters

Ben je een enthousiaste webredacteur en wil je onze projectenwebsites verder op de kaart zetten? Werk je graag samen met contentspecialisten aan de ontwikkeling van inspirerende content over nieuwbouwprojecten in heel Nederland? Is je eerste gedachte: ‘Kom maar op!’? Lees dan vooral verder!

Als webredacteur ben je de spin in het web tussen alle contentspecialisten. Je denkt vanuit de klant en bent verantwoordelijk voor de inzet van project- en gebiedswebsites en alle daarbij horende activiteiten. Ook help je bij het maken van projectspecifieke content en algemene informatievoorziening over het kopen van een nieuwbouwwoning. Door het online verkoopkanaal zo optimaal mogelijk in te zetten draag je bij aan de verkoop van het woningenaanbod van BPD in heel Nederland.

Je start je dag met het (verder) ontwikkelen van een projectwebsite in overleg met de contentspecialist. Vervolgens schrijf je teksten voor een nieuwe handige functie voor woonconsumenten en publiceer je deze op alle websites van BPD. Je voert bouwnummers op met bijbehorende teksten op websites van nieuwbouwprojecten die in verkoop gaan. Tot slot schrijf je nog een bericht over een woonomgeving voor in een gebiedsnieuwsbrief. Dit kan zomaar een dag van jouw nieuwe rol bij BPD zijn.

Samen met de 3 andere webredacteuren en 16 contentspecialisten ben je onderdeel van de centrale afdeling Verkoop & gebiedsmarketing. Je rapporteert aan de teamlead van het Content Atelier.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Maxime Kasius
Recruiter bij Freelancers United
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je verzorgt de inrichting van kwalitatief hoogwaardige projectwebsites: vormgeving, tekst & (bewegend) beeld van het nieuwbouwproject.
 • Dit doe je in samenwerking met contentspecialisten en je adviseert ze over de optimale inzet van de projectwebsites.
 • Je creëert, produceert, managet, beheert en publiceert woongerelateerde webcontent (tekst, beeld, video).
 • Je ontwikkelt generieke content zoals informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning en frequently asked questions.
 • Je ondersteunt bij de uitrol van nieuwe functionaliteiten van het online verkoopplatform van BPD.
 • Je denkt mee over het ontwikkelen en uitwerken van woongerelateerde content in diverse formats in samenwerking met externe leveranciers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitwerking van digitale brochures van nieuwbouwprojecten.
 • Je zorgt voor het invoeren van bouwnummers van de woningen en de daarbij passende teksten.
BPD nieuwbouw voor starters

Dit ben jij

 • Je hebt een mbo+- of hbo-opleiding afgerond in de richting van (digitale) communicatie, media, journalistiek of marketing.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als webredacteur.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de gebruikelijke contentmanagementsystemen.
 • Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheid voor het web en beheerst de Nederlandse taal.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van (video)content in samenwerking met bureaus.
 • Je bent creatief en resultaatgericht, je vindt samenwerken met diverse collega’s en (externe) partners belangrijk en hebt een hands-on mentaliteit.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Maxime Kasius van Freelancers United. Zij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

William van de Kolk over werken bij BPD
Ik ben trots dat we met ons werk bijdragen aan de aanpak van een groot maatschappelijk thema: het gat tussen vraag en aanbod op de woningmarkt. Met grotere gebiedsontwikkelingen en inspirerende projecten op bijzondere locaties in heel Nederland

Als contentspecialist breng ik nieuwbouwprojecten via verschillende online kanalen onder de aandacht bij potentiële kopers. Met onze online marketing leveren we een belangrijke bijdrage aan de verkoop van nieuwe woningen. Dit varieert van standaard nieuwbouwprojecten tot inspirerende projecten op bijzondere locaties.

BPD helpt mij om het beste uit mezelf te halen door de verantwoordelijkheid die ik krijg en de ondersteuning van mijn collega’s. Als je een vraag hebt, wordt er altijd met je meegedacht. Iedereen is erg behulpzaam, er zijn veel opleidingsmogelijkheden en er is zoveel kennis in huis. Hierdoor kan ik mezelf goed blijven ontwikkelen.

William van de Kolk
William van de Kolk
Contentspecialist
Mail William van de Kolk

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Maxime Kasius
Recruiter bij Freelancers United