Strategisch adviseur Natuur & Landschap

32 - 40 uur Duurzaamheid Amsterdam
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Heb jij affiniteit met biodiversiteit, ecologie, natuurlijke basissystemen en duurzaam landmanagement? Zie jij het zitten om in een team met andere specialisten invulling te geven aan BPD’s duurzaamheidsstrategie en grootschalige gebiedsontwikkelingen? En wil jij zo direct bijdragen aan het realiseren van nieuwe duurzame leefomgevingen in heel Nederland? Dan zoeken wij jou!

Als strategisch adviseur Natuur & Landschap ben jij onze visionaire en strategische expert op het gebied van het ontwikkelen van visie en het toepassen en verbeteren van prestaties van de fysieke leefomgeving. Jij wordt door collega’s betrokken bij verschillende fasen van projecten; van acquisitie, conditionering, ontwikkeling tot realisatie. Jouw expertise is complementair aan de andere leden van de afdeling Duurzaamheid: de manager Duurzaamheid, adviseurs Milieu & Omgevingskwaliteit, adviseur Duurzaam bouwen en de jr. projectmanager Duurzaamheid. Naast een intensieve samenwerking met je directe collega’s, werk je vanuit jouw adviesrol veel samen met medewerkers en management van het hoofdkantoor en de regiokantoren. Buiten de organisatie werk je met bestuurders en medewerkers van overheidsinstellingen, kennisinstellingen, ontwerpers, bouwers en externe adviseurs.

Afdeling Duurzaamheid heeft een aanjagende, adviserende en agenderende rol in het implementeren van duurzaamheidsbeleid en BPD’s duurzaamheidsstrategie Duurzaam Versnellen. Naast het faciliteren van kennisontwikkeling ligt de focus op het ontsluiten van (externe) netwerken en partnerships en het opschalen van bewezen innovaties uit de projecten. De afdeling is verantwoordelijk voor de monitoring in het kader van de Paris Proof-alignment van BPD richting opdrachtgevers, collega’s en aandeelhouder Rabobank.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Koen Vermulst
Recruiter bij Dux Nova
Direct solliciteren

Wat ga jij bij ons doen?

 • In deze rol houd je je voor de helft van de tijd op strategisch niveau bezig met het vormen van opinie, het organiseren en voeren van debat, het volgen van technische en beleidsmatige ontwikkelingen op het vakgebied. Je deelt deze kennis op hoofdlijnen met de collega’s op de afdeling en collega’s in de regio. De andere helft geef je op projectniveau praktisch invulling aan onze duurzaamheidsstrategie.
 • Je neemt deel aan lokale, regionale en landelijke discussies en congressen op het gebied van fysieke leefomgeving, natuur en landschap.
 • Je vertaalt de missie en doelstellingen van BPD en de aandeelhouder naar strategie en beleid op het gebied van natuur & landschap.
 • Je verbindt de factoren ruimte, tijd en geld van (natuur- & landschaps-)onderzoeken aan de uitgangspunten voor grondexploitaties.
 • Je geeft intern advies over (natuur & landschappelijke)onderzoeken, in relatie tot RO-procedures.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kennisdeling over ontwikkelingen in wet- en regelgeving, techniek en nieuwe aandachtsgebieden op jouw vakgebied.
 • Je geeft intern en extern regelmatig strategische en projectgeoriënteerde themapresentaties.
 • Jij vertegenwoordigt BPD in beleidsbepalende overleggen, citydeals, convenanten, akkoorden en samenwerkingen.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring in advisering over natuur & landschap vraagstukken.
 • Je hebt wo- werk- en denkniveau en een opleiding afgerond in de richting van Ecologie, Ruimtelijke ontwikkeling, Landschapsarchitectuur, Fysieke leefomgeving en/of een vergelijkbare studierichting.
 • Je hebt sterke communicatieve en analytische vaardigheden, let op details, maar weet tegelijkertijd het overzicht te bewaren en het duidelijk uit te leggen en te verwoorden.
 • Je bent nieuwsgierig en visionair.
 • Je stelt je flexibel op en kunt zelfstandig opereren.
 • Organiseren en coördineren gaan je gemakkelijk af.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de Arbeidsvoorwaardenregeling BPD 2023.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.
 • Een betekenisvolle baan waarin je BPD helpt bij het realiseren van zijn duurzaamheidsambities en het vergoten van de positieve impact op de wereld.
 • Een ondernemende werkomgeving waarin je veel vrijheid hebt, verantwoordelijkheid draagt en veel ruimte om nieuwe ideeën te realiseren.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Duurzaamheid zit in het DNA van BPD. BPD realiseert – al meer dan 75 jaar – gebiedsontwikkelingen waar mensen gezond en prettig kunnen wonen en leven. Gezondheid en sociale verbinding zijn belangrijke kernwaarden. De leefomgevingen die we maken zijn bestand tegen klimaatverandering. Ze versterken de biodiversiteit. Ze beschikken over een duurzaam energiesysteem en zijn gericht op slimme, duurzame mobiliteit. Kortom: ze nodigen uit om duurzaam en gezond samen te leven.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Koen Vermulst van Dux Nova. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Sladjana Mijatovic over werken bij BPD
Duurzaamheid gaat om veel meer dan biodiversiteit, energie of klimaatadaptatie. Het gaat om prettig wonen en leven, nu en in de toekomst. Het is mooi om duurzaamheid te kunnen vertalen in concrete praktische oplossingen voor bewoners. Ik werk elke dag aan iets zeer tastbaars: een duurzaam Nederland

Als manager duurzaamheid draag ik samen met mijn collega’s bij aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. In mijn werk identificeer ik continu nieuwe thema’s op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling en zie ik erop toe dat vastgestelde duurzaamheidthema’s worden geïmplementeerd. Daarmee wordt voorkomen dat het landschap versnippert en waarde en identiteit verliest door de druk die de verschillende transitieopgaven op het gebied leggen.

Steeds meer collega’s vinden duurzaamheid een belangrijke drijfveer in hun werk en helpen graag mee om de juiste oplossingen voor de duurzaamheidsvraagstukken te vinden. Het is prachtig om te zien hoeveel kennis we met elkaar vergaren en elkaar op die manier ook weten te vinden, te helpen en te inspireren. Zo werken we samen aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Ik ben trots dat ik hieraan een fundamentele bijdrage mag leveren.

Lees ook het interview met Sladjana en collega Patrick Joosen over natuurlijk kapitaal als uitgangspunt van gebiedsontwikkeling.

Sladjana Mijatovic
Sladjana Mijatovic
Manager Duurzaamheid
Mail Sladjana Mijatovic

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

KoenVermulst
Recruiter bij Dux Nova