Stadsontwikkelaar regio Zuid-West

32 - 40 uur Delft Ontwikkelings- & Locatiemanagement
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Voel jij je verbonden met de maatschappelijke en urgente woningbouwopgave in de zuidelijke Randstad? Zie jij kansen om stedelijke gebiedsontwikkeling naar een hoger niveau tillen? Ben jij ondernemend, een echte doorzetter en heb jij oog voor ieders belangen? Dan ben jij de stadsontwikkelaar die we zoeken!

Dit is een baan met impact: nieuwe leefomgevingen in stedelijke gebieden verwezenlijken. Je werkt van een gedragen idee naar de realisatie van inclusieve leefomgevingen met als ultiem doel zeer tevreden bewoners. Het doel van jou en je collega’s is het verwerven, initiëren en ontwikkelen van stedelijke gebieden. Hierbij gebruik je de uitgebreide kennis en kunde binnen BPD maar ook van buiten de organisatie. Jij richt je specifiek op de vraagstukken in de stad. Zoals de transformatie van bedrijfsterreinen of herstructureringsopgaven in samenwerking met woningcorporaties. Jij treedt op als aanjager voor nieuwe woongebieden en bent de verbinder bij de totstandkoming van nieuwe samenwerkingsverbanden. In deze rol heb je duidelijke prestatiedoelen: je impact en zichtbaarheid in netwerken en je proactieve bijdrage aan visie- en strategievorming en in- en externe samenwerking staan centraal.

Je vormt de schakel tussen de ontwikkelingsmanagers in je regio en een landelijk team van stadsontwikkelaars. De stadsontwikkelaars hebben allemaal een andere achtergrond, van Bouwkunde tot Sociale Geografie, en van architect tot ondernemer. Dat maakt dat ze allemaal vanuit verschillende perspectieven naar de stad kijken en onderling veel kennis uitwisselen.

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta
Solliciteer

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je bent onze oren en ogen in de stad. Je kent de vraagstukken en hebt een duidelijk beeld over hoe je deze kunt aanpakken.
 • Je spot nieuwe initiatieven en projecten voor stedelijke gebiedsontwikkeling in (nieuwe) markten. Hiervoor maak je ook een strategische acquisitieplan.
 • Met jouw ruimtelijke, sociale en economische analyses van de markt, steden en wijken weet jij als geen ander ontwikkel- en acquisitieplannen te onderbouwen en overtuigende proposities te ontwikkelen.
 • Je ontwikkelt passende en haalbare proposities en ontwikkelplannen voor stedelijke gebiedsontwikkelingen met aantrekkelijke programma’s. In deze proposities wordt passend invulling gegeven aan het ruimtelijke kader maar ook ruimtelijke ordening, de financiële haalbaarheid, draagvlak en partnerships.
BPD nieuwbouw voor gezin met kinderen

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante wo-opleiding afgerond in de richting van Bestuurskunde, Sociale Geografie, Planologie, Stedenbouw, Architectuur of Real Estate & Housing.
 • Je hebt minimaal 7-10 jaar ervaring in o.a. procesmanagement, projectontwikkeling, acquisitie, gebiedsontwikkeling en beheersing van de financiële risico’s in stedelijk projectontwikkelingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met gemeenten, corporaties en andere mogelijke samenwerkingspartners en het sturen op resultaat in complexe organisaties, projecten en besluitvorming.
 • Je hebt uitgebreide kennis van de woningmarkt en de vastgoed-en corporatiesector.
 • Je hebt ruime ervaring met succesvolle, vernieuwende stedelijke vastgoedontwikkelingen (concept, proces, arrangement, doelgroepen, samenwerkingspartners etc.).
 • Je bent klantgerichtheid, hebt doorzettingsvermogen en overtuigingskracht en weet gemakkelijk contacten te leggen met verschillende stakeholders voor de middel- en lange termijn.
 • Je hebt ruime ervaring met het geven van presentaties, spreken op podia, actieve deelname aan het debat en het leiding geven aan en participeren in werkbijeenkomsten.

Dit bieden wij jou

 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2020-2022.
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget.
 • De kans om te werken aan inspirerende projecten, in een prettige werksfeer en met leuke collega’s.

Wie zijn wij?

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Leer onze organisatie kennen

Solliciteren of meer weten?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Eric Blatter van Novesta. Hij doet de eerste gespreksronde en kan je natuurlijk meer vertellen over de functie en werken bij BPD. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Mirjam Nielsen over werken bij BPD
De complexiteit van projecten maakt mijn werk relevant en ontzettend boeiend. Het is mooi om de uitdaging aan te gaan en elk project met visie en durf tot een succes te maken. In de toekomst hoop ik samen met mijn collega’s nog veel nieuwe projecten te realiseren, om Nederland mooier te maken

Als ontwikkelingsmanager ben ik commercieel verantwoordelijk voor het initiëren, acquireren en regisseren van stedelijke gebiedsontwikkelingen en projecten. Hierbij mag ik me dagelijks inzetten om duurzame en betaalbare leefomgevingen te creëren, waarbij ik eindverantwoordelijk ben voor de projecten.

Daarnaast heb ik als MT-lid een voortrekkersrol in de aansturing en de ontwikkeling van onze organisatie. De veelzijdigheid van taken en de uitdaging maken mijn werk erg aantrekkelijk. Ook geeft de combinatie van de professionele mindset en de positieve werksfeer mij veel energie. De deur van mijn collega’s staat altijd open. Er is altijd ruimte voor een goed gesprek of om elkaar uit te dagen, maar ook voor een grapje.

Mirjam Nielsen Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Mirjam Nielsen
Ontwikkelingsmanager
Mail Mirjam Nielsen

Op de hoogte blijven van ons werk?

Interesse?

Wil je solliciteren of meer weten over deze vacature?

Eric Blatter
Recruiter bij Novesta